Joe Biden nu renunţă: Promite să continue în cursa pentru prezidenţialele din SUA, după prima dezbatere televizată cu Trump

  • Joe Biden îşi continuă candidatura pentru realegerea pentru un nou mandat la Casa Albă, a anunţat în primul său discurs după prima dezbatere cu Donald Trump moderată de CNN.
  • Anunţul său vine în ciuda apelurilor din ce în ce mai numeroase din partea democraţilor de a se retrage din cursă.
  • Mai mulţi analişti specializaţi în domeniul politic au concluzionat, după dezbatere, că prestaţia lui Joe Biden a fost slabă, Donald Trump fiind avantajat în acest sens.
721 afișări
Imaginea articolului Joe Biden nu renunţă: Promite să continue în cursa pentru prezidenţialele din SUA, după prima dezbatere televizată cu Trump

Joe Biden nu renunţă: Promite să continue în cursa pentru prezidenţialele din SUA, după prima dezbatere televizată cu Trump

Preşedintele american le-a spus vineri susţinătorilor la un miting de campanie în Raleigh, Carolina de Nord, că a fost acolo „dintr-un singur motiv, pentru că intenţionez să câştig acest stat în noiembrie", scrie Financial Times.

În comentarii care au încercat să abordeze performanţa sa slabă în dezbaterea de joi, Biden a recunoscut faptul că nu mai are aceeaşi performanţă în dezbatere ca înainte. „Ştiu ce ştiu, ştiu cum să spun adevărul… Ştiu cum să fac treaba asta. Când eşti doborât, te ridici înapoi", a adăugat acesta, notează sursa citată.

„Singurul mod în care ar fi putut fi mai dezastruos ar fi fost dacă ar fi căzut de pe scenă. Marii donatori spun ... că trebuie să plece", a declarat un agent democrat pentru FT. „Dacă Biden rămâne în cursă, va trebui să îl urmărim pe un fir de trapez până în noiembrie", a mai spus acesta.

Comentariile preşedintelui Joe Biden au loc în contextul în care mai mulţi democraţi s-au declarat îngrjioraţi de şansele ca Joe Biden să îl învingă pe Donald Trump în cursa prezidenţială, după o prestaţie „dezastruoasă" la dezbatere. Pe parcursul confruntării dintre cei doi, susţinătorii au concluzionat că Biden ar avea dificultăţi în a-l învinge pe Trump la urne în noiembrie.

Democraţii s-au întrebat inclusiv dacă ar trebui ca Biden să se retragă din cursă, întrucât preşedintele s-a împiedicat frecvent de cuvintele sale în timpul dezbaterii, a dat răspunsuri incoerente şi, în unele cazuri, a părut să îşi piardă şirul gândurilor.

Potrivit BBC, alţi democraţi au cerut în linişte ca fostul preşedinte Barack Obama sau fostul preşedinte Bill Clinton şi Hillary Clinton, fosta candidată democrată la preşedinţie, să îl convingă pe Biden să se retragă.

Prima confruntare prezidenţială dintre Joe Biden şi Donald Trump pentru cursa pentru Casa Albă a fost găzduită de CNN pe 27 iunie şi a durat 90 de minute, fără public în studio.

Mediafax a acoperit, în regim de live text, dezbaterea dintre Joe Biden şi Donald Trump, iar cele mai importante aspecte pot fi citite AICI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici