Joe Biden, prima declaraţie după retragerea istorică din cursa prezidenţială: "Predau ştafeta unei noi generaţii. Nimic, nimic nu poate sta în calea democraţiei, inclusiv ambiţia personală”

Preşedintele Joe Biden a spus că va „predă ştafeta unei noi generaţii”, explicând pentru prima dată, miercuri noaptea, ieşirea sa bruscă din cursa prezidenţială din 2024, într-un discurs rostit în Biroul Oval, la capătul a peste 50 de ani în politică.

Urmărește
1400 afișări
Imaginea articolului Joe Biden, prima declaraţie după retragerea istorică din cursa prezidenţială: "Predau ştafeta unei noi generaţii. Nimic, nimic nu poate sta în calea democraţiei, inclusiv ambiţia personală”

Joe Biden, prima declaraţie după retragerea istorică: "Predau ştafeta unei noi generaţii”

Joe Biden s-a adresat Americii din Biroul Oval al Casei Albe. 

În cuvântul său de deschidere, Biden a spus că „a fost onoarea vieţii mele să vă fiu preşedinte”.

„Suntem o naţiune mare, pentru că suntem oameni buni”, spune el.

Referindu-se la decizia sa de a renunţa la candidatura la preşedinţie, Biden a afirmat că „nimic, nimic nu poate sta în calea democraţiei, inclusiv ambiţia personală”.

„Am decis că cea mai bună cale de urmat este să predau ştafeta unei noi generaţii. Acesta este cel mai bun mod de a ne uni naţiunea. Ştiţi, există un timp şi un loc pentru anii lungi de experienţă în viaţa publică. Există, de asemenea, un timp şi un loc pentru voci noi, voci proaspete, da, voci tinere, iar acel timp şi loc este acum”, a declarat preşedintele.

Biden a spus că, în următoarele şase luni, va continua să îşi facă treaba de preşedinte.

Aceasta, spune el, include continuarea „reducerii costurilor pentru familiile care muncesc din greu”, strigarea „urii şi extremismului” şi clarificarea faptului că „nu există loc pentru violenţa politică”.

Joe Biden a spus că America se află într-un „punct de inflexiune” în timpul discursului său către ţară din Biroul Oval.

El a precizat că „decizia pe care o luăm ( n.r americanii) acum va determina soarta naţiunii Trebuie să alegem între a merge înainte sau înapoi, între speranţă şi ură, unitate şi dezbinare”.

Sprijin pentru Kamala Harris

Joe Biden a reiterat susţinerea pentru Kamala Harris, spunând că vicepreşedintele este pregătit să-i ia locul.

„Acum, în doar câteva luni, poporul american alege cursul viitorului Americii”, a declarat preşedintele.

„Am făcut alegerea mea. Mi-am făcut cunoscute opiniile. Aş dori să îi mulţumesc marelui nostru vicepreşedinte, Kamala Harris. Ea are experienţă. Este dură, este capabilă. A fost un partener incredibil pentru mine şi un lider pentru ţara noastră. Acum alegerea vă aparţine vouă, poporului american”.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici