Joe Biden se pregăteşte să blocheze preluarea US Steel de către Nippon Steel

Preşedintele Joe Biden va bloca achiziţia US Steel de către Nippon Steel, după ce administraţia sa a ajuns la concluzia că tranzacţia de 14,9 miliarde de dolari reprezintă un risc la adresa securităţii naţionale, afirmă surse citate de Financial Times.

Urmărește
1568 afișări
Imaginea articolului Joe Biden se pregăteşte să blocheze preluarea US Steel de către Nippon Steel

Casa Albă va împiedica achiziţia grupului din Pittsburgh din motive de securitate naţională, au declarat mai multe persoane familiarizate cu această chestiune pentru cotidianul Financial Times.

Decizia lui Biden, care este aşteptată în zilele următoare, vine în contextul în care Kamala Harris, candidatul democrat la prezidenţiale, îşi intensifică campania pentru voturile muncitorilor din Pennsylvania, un stat oscilant care ar putea decide alegerile americane din noiembrie.

Luni, vorbind în Pennsylvania, Harris a declarat că emblematicul producător de oţel american ar trebui fie în continuare „deţinut şi operat de americani”, reflectând poziţia adoptată de Biden după ce Nippon Steel a dezvăluit acordul anul trecut.

În timp ce Biden şi-a exprimat opoziţia faţă de acord, acesta a fost evaluat de Comitetul pentru investiţii străine în SUA (CFIUS).

Două persoane familiarizate cu acest caz au declarat că CFIUS a informat recent Nippon Steel că afacerea ridică probleme de securitate naţională care nu pot fi depăşite.

Momentul anunţării blocării acordului rămâne neclar, dar Harris se va deplasa joi la Pittsburgh pentru un miting. Ea şi candidatul republican Donald Trump, care, de asemenea, se opune preluării de către Nippon Steel, vor lua parte la o dezbatere prezidenţială în Philadelphia săptămâna viitoare.

US Steel a avertizat că mii de locuri de muncă sunt „în pericol” în Pennsylvania în cazul în care achiziţia va eşua, adăugând că lipsa unui acord ar ridica „întrebări serioase” cu privire la păstrarea sediului său din Pittsburgh.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici