- Home
- Externe
- WASHINGTON, (18.01.2014, 13:54)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
John Kerry critică legile contrare normelor democratice adoptate de Ucraina
Secretarul american de Stat, John Kerry, a criticat vineri noile legi adoptate de Ucraina împotriva opoziţiei, considerându-le contrare normelor democratice ale Uniunii Europene.
Urmărește
144 afișări
John Kerry critică legile contrare normelor democratice adoptate de Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Kerry a apreciat în faţa presei că această legislaţie este "antidemocratică" şi "încalcă normele OSCE şi ale UE", la care opoziţia ucraineană vrea să adere, contrar regimului de la Kiev, care s-a apropiat de Moscova.
"Avem încrederea profundă că poporul ucrainean vrea să fie afiliat, vrea să fie asociat cu Europa", a afirmat şeful diplomaţiei americane.
Şi, a adăugat Kerry, astfel de "manevre antidemocratice sunt extrem de tulburătoare şi ar trebui să îngrijoreze orice ţară care vrea să vadă poporul ucrainean la putere, şi nu doar exprimându-şi dorinţele, ci şi îndeplinindu-i-se".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
Kerry s-a exprimat în faţa jurnaliştilor la Departamentul de Stat, în timp ce l-a primit pe omologul său grec Evangelos Venizelos.
Vineri, occidentalii au avertizat Kievul după adoptarea unor legi considerate represive faţă de opoziţie şi care, potrivit lor, îndepărtează şi mai mult ţara de Europa.
Opoziţia ucraineană şi organizaţiile neguvernamentale au denunţat instaurarea unei "dictaturi" după adoptarea, cu o zi înainte, a acestor legi, ce consolidează sancţiunile împotriva manifestanţilor şi introduc, la fel ca în Rusia, noţiunea de "agent străin".
Parlamentul ucrainean, dominat de deputaţi proguvernamentali, a votat joi o serie de legi care introduc sau consolidează sancţiunile împotriva manifestanţilor şi obligă, la fel ca în Rusia, organizaţiile neguvernamentale care beneficiază de finanţare occidentală să se înregistreze ca "agenţi străini".
Votul de la Kiev are loc în timp ce Ucraina se confruntă de aproape două luni cu o contestare fără precedent a regimului preşedintelui Victor Ianukovici, care a renunţat la sfârşitul lui noiembrie să semneze un acord de asociere cu UE, în favoarea unei apropieri de Rusia.
Manifestanţii au instalat corturi în piaţa centrală din Keiv şi le-au înconjurat cu baricade. Ei controlează şi primăria, luată cu asalt la începutul lui decembrie.
De atunci, Statele Unite nu încetează să susţină opoziţia şi manifestanţii ucraineni proeuropeni.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe