Jucătorii de Hearts of Iron IV simulează cel de-al Treilea Război Mondial

  • Hearts of Iron IV este un joc video de strategie care permite jucătorilor să controleze orice naţiune din lume în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
  • Jocul a fost lansat în 2016 pentru Microsoft Windows şi este apreciat pentru realismul şi complexitatea sa, dar şi pentru posibilitatea de a modifica scenariile istorice prin moduri create de comunitate.
  • Jucătorii simulează scenarii cu cel de-al Treilea Război Mondial, dar desfăşurat pe plan convenţional, în stilul celui de-al Doilea Război Mondial.
Urmărește
7355 afișări
Imaginea articolului Jucătorii de Hearts of Iron IV simulează cel de-al Treilea Război Mondial

Utilizatorul din spatele canalului de YouTube, GameWatcher Timelapse, a simulat al Treilea Război Mondial în jocul Hearts of Iron IV.

Pe 21 februarie 2022, a publicat primul clip cu scenariul de război înainte ca Ucraina să fie invadată de Rusia pe 24 februarie. 

Utilizatorul susţine că a permis inteligenţei artificiale din spatele jocului să preia controlul.

În joc, Rusia bombardează Ucraina cu rachete nucleare, în special partea de vest şi Kievul, şi trupele ruse sunt trimise la înaintare să ocupe întreaga ţară. 

China şi Rusia se aliază şi formează Coaliţia Sino-Rusă şi războiul din Ucraina şi tensiunile din strâmtoarea Taiwan escaladează într-un conflict de amploare cu NATO. 

Ruşii debarcă în Norvegia,  cuceresc o parte din România, iar chinezii debarcă în Japonia şi o ocupă în întregime. 

Americanii ocupă întreaga peninsulă coreeană, distrugând regimul lui Kim Jong-un, Turcia, Arabia Saudită şi Israelul rezistă avansului iranian.

Până în anul 2023, Statele Unite şi NATO, plus aliaţii din Pacific, folosesc 12.000 de aeronave, 1210 de nave de război, 8,5 milioane de militari şi 803 milioane de oameni depun eforturi pentru economia de război.

Coaliţia Sino-Rusă are la dispoziţie doar 5,8 milioane de militari, 3520 de aeonave, 281 de nave, dar are mai multă forţă de muncă - 851 milioane.

NATO avansează în Ucraina şi îi eliberează teritoriile, apoi înaintează până la Moscova şi o ocupă. Rusia capitulează. 

India se alătură de partea NATO şi trupele sale pătrund în China. China condusă de Xi Jinping nu face faţă asaltului indian şi capitulează, India având populaţie mai mare în prezent. 

La final, statisticile arată că marile puteri nucleare din coaliţia condusă de SUA, Franţa, Marea Britanie, India şi Israel au utilizat 171 de rachete nucleare, iar Coaliţia Sino-Rusă a utilizat 341. 

Coaliţia Sino-Rusă pierde peste 7 milioane de militari, în vreme ce coaliţia condusă de SUA pierde numai 3 milioane de militari. 

 

 

Pe 22 martie 2023 a publicat un alt clip cu scenariu de război mondial, între China cu o armată de 2 milioane de militari, India cu 1 milion, SUA cu 1 milion, Coreea de Nord cu 800.000 şi Coreea de Sud cu 500.000.

Tabăra roşie este coaliţia condusă de China, alcătuită din Rusia, Iran, Arabia Saudită care trădează SUA, Irak, Siria, Pakistan, Egipt, Venezuela, Sudan, Belarus şi Coreea de Nord.

Tabăra albastră este coaliţia condusă de SUA, statele membre NATO, Japonia, Australia, Coreea de Sud, Taiwan, Ucraina, India, Israel, Iordania, Brazilia, Mexic, Argentina etc. 

Cel de-al Treilea Război Mondial începe în martie 2023 şi durează doi ani, până în martie 2025. 

Coaliţia condusă de SUA câştigă până la urmă, după ce ocupă Egipt, Iran, Venezuela, Sudan, Arabia Saudită unde instaurează republica, iar apoi ocupă Rusia.

China şi Coreea de Nord sunt ultmele care cad, asaltate din toate părţile. 

Războiul, care este dus în stilul celui de-al Doilea Război Mondial, se termină cu 4 milioane de morţi pentru China, 1 milion de morţi pentru India, 760.000 de morţi pentru Coreea de Nord, 459.000 de morţi pentru Rusia şi 368.000 de morţi pentru SUA.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici