- Home
- Externe
- LONDRA, (11.07.2011, 20:33)
- Valentin Vidu , Valentin Vidu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Julian Assange contestă în această săptămână, la Londra, extrădarea sa către Suedia
Fondatorul site-ului de Internet WikiLeaks, Julian Assange, se va prezenta marţi şi miercuri, după opt luni de "bătălii judiciare", în faţa unui tribunal din Londra, pentru a contesta extrădarea sa către Suedia, unde este acuzat de viol şi agresiune sexuală.
Urmărește
198 afișări
Julian Assange contestă în această săptămână, la Londra, extrădarea sa către Suedia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Assange, un cetăţean australian în vârstă de 40 de ani, pus sub arest la domiciliu de la începutul lui decembrie, în Anglia, urmează să se prezinte în faţa Înaltei Curţi, unde va face apel împotriva hotărârii unui tribunal londonez, pronunţată în februarie, de a valida cererea de extrădare a Suediei.
El a negat întotdeauna acuzaţiile de hărţuire sexuală şi viol, formulate de două suedeze, pentru fapte care s-au petrecut în Suedia, în august 2010. Assange a dat mereu asigurări că femeile au consimţit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
În februarie, în primă instanţă, judecătorul britanic Howard Riddle a dat undă verde extrădării sale. El a respins argumentele avocaţilor apărării, în special cel potrivit căruia Assange nu ar putea beneficia de un "proces echitabil" în Suedia, pretextând că dosarele cu caracter sexual sunt judecate, în general, cu uşile închise, în această ţară.
Assange, care nu a fost inculpat oficial de autorităţile suedeze, a fost arestat în decembrie, la Londra, în virtutea unui mandat de arestare european emis de Stockholm, după care a fost plasat sub arest la domiciliu, într-un conac de la ţară al unui prieten.
Arestarea sa a avut loc în contextul în care WikiLeaks publica o serie de telegrame diplomatice americane, care au provocat furia administraţiei americane, pregătită pentru "o maşinaţie" cu scopul de a-l neutraliza pe Assange, potrivit susţinătorilor acestuia.
Statele Unite au fost, deja, profund afectate de difuzarea de către WikiLeaks, anterior, în 2010, a unor rapoarte secrete ale armatei americane despre războaiele din Afganistan şi Irak.
Înalta Curte îşi va anunţa hotărârea abia joi. Procedura judiciară se anunţă, de asemenea, lungă, Assange anunţând că va utiliza toate mijloacele de care dispune, până la Curtea Supremă, dacă va fi necesar, pentru a se opune extrădării.
Australianul afirmă că principala sa îngrijorare este că va fi extrădat în Statele Unite, un argument apreciat ca lipsit de fundament de judecătorul Riddle, la şedinţa de judecare, în februarie.
O anchetă penală împotriva lui Assange a fost deschisă, în iulie 2010, în Statele Unite, dar administraţia americană, care îşi continuă eforturile pentru a reuşi să-l pună sub acuzare, se confruntă cu un caz dificil.
Assange, care figurează între cele mai influente 100 de personalităţi din 2011, potrivit unui clasament realizat de revista americană Time, urma să îşi publice memoriile în aprilie, dar cartea nu a fost publicată nici până acum.
Potrivit presei britanice, el se teme că această carte a sa ar putea furniza "arme" care ar putea fi utilizate împotriva sa de către Statele Unite.
Supus unor condiţii stricte de eliberare provizorie - poartă o brăţară electronică şi trebuie să respecte interdicţiile de deplasare -, acest fost hacker şi-a sărbătorit, duminică, ziua de naştere, alături de aproximativ 100 de invitaţi, la impozanta proprietate unde îşi are reşedinţa, potrivit lui Vaughan Smith, proprietarul conacului.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe