- Home
- Externe
- WASHINGTON, (20.10.2016, 07:17)
- Olimpia Nicolae
Jumătate din cetăţenii SUA, înregistraţi într-o bază de date de recunoaştere facială a autorităţilor
Peste 117 milioane de cetăţeni americani adulţi sunt înregistraţi într-o bază de date de recunoaştere facială a autorităţilor, potrivit unui studiu care ridică întrebări în privinţa încălcării intimităţii şi răspândirii tehnologiei de supraveghere rasială părtinitoare, informează The Guardian.
Urmărește
1646 afișări
Jumătate din cetăţenii SUA, înregistraţi într-o bază de date de recunoaştere facială a autorităţilor
Un raport al Centrului privind confidenţialitatea şi tehnologia, al Facultăţii de Drept Georgetown, a constat că fotografiile a peste 117 milioane de adulţi sunt stocate virtual, ceea ce înseamnă că agenţiile de aplicare a legii scanează pozele acestora şi utilizează programe nereglementate pentru a urmări cetăţenii care se supun legilor.
Numeroase departamente de Poliţie deţin tehnologie de "recunoaştere facială în timp real" care permite camerelor de supraveghere să scaneze feţele trecătorilor în timp ce merg pe stradă.
În statul Maryland, Poliţia a utilizat programe de identificare facială în fotografiile protestatarilor pentru a le suprapune pozelor persoanelor care deţineau mandate, potrivit Uniunii americane pentru libertăţi civile (ACLU).
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Conform rezultatelor studiului, precum şi dezvăluirilor ACLU, în privinţa programului de monitorizare al Poliţiei din Baltimore, tehnologia ar putea încălca drepturile a milioane de cetăţeni americani şi are un impact disproporţionat asupra comunităţilor de culoare.
“Atunci când recunoaşterea facială este folosită în mod agresiv, poate schimba natura spaţiilor publice”, a declarat Alvaro Bedoya, directorul executiv al Centrului privind confidenţialitatea şi tehnologia, al Facultăţii de Drept Georgetown.
"Poate schimba libertatea fundamentală pe care o avem de a ne trăi vieţile, fără ca oamenii să ne identifice de la depărtare şi în secret", a adăugat acesta.
Potrivit raportului, ceea ce este alarmant la programul de recunoaştere facială al FBI-ului este faptul că înregistrează persoane care nu au săvârşit infracţiuni. Baza de date a FBI-ului conţine fotografii de pe paşapoarte, solicitări de primire a vizei americane, carnete de şoferi, ceea ce înseamnă că Poliţia poate identifica şi monitoriza în mod facil persoane care nu au încălcat legea.
Potrivit unui studiu din anul 2012, la care a luat parte şi un expert FBI, procentul de acurateţe al algoritmilor de recunoaştere facială este de 10% în privinţa cetăţenilor afro-americani, notează ACLU.
Algoritmii defectuoşi amplifică politica practicilor rasiale părtinitoare pentru că se bazează pe baza de date a unor fotografii ce reprezintă în mod disproporţionat persoanele de culoare.
Citeşte şi: Poliţia cehă a arestat un cetăţean rus, suspectat a avea legături cu atacurile cibernetice din SUA
Citeşte şi: Discuţie între Erdogan şi Putin pe tema situaţiei din Siria şi a ofensivei irakiene asupra Mosulului
Citeşte şi: Donald Trump crede că Paul Ryan vrea înfrângerea sa pentru a putea candida el, în anul 2020
Citeşte şi: Barack Obama, într-un interviu: Uniunea Europeană rămâne un model de succes/ Măsurile de austeritate au contribuit la încetinirea creşterii economice în UE
Citeşte şi: Asistentul unui parlamentar britanic, suspectat că ar fi comis un viol în incinta Parlamentului de la Londra
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Robert Fico a declarat că opoziția plănuiește o lovitură de stat similară cu revolta EuroMaidan din Ucraina. Ce a declarat Premierul slovac
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe