Jumătate din imigranţii est-europeni din Marea Britanie s-au întors în ţările de origine

Un milion de imigranţi din estul Europei au sosit în Marea Britanie începând cu anul 2004, dar jumătate dintre aceştia au revenit deja în ţările de origine, potrivit unui raport dat publicităţii miercuri.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Jumătate din imigranţii est-europeni din Marea Britanie s-au întors în ţările de origine

Jumătate din imigranţii est-europeni din Marea Britanie s-au întors în ţările de origine (Imagine: Mediafax Foto)

Un studiu realizat de Institutul pentru Cercetarea Politicilor Publice (IPPR) a dezvăluit, de asemenea, că numărul imigranţilor din cele zece noi state comunitare est-europene va scădea pe fondul creşterii nivelului de trai în ţările de origine ale acestora.

"Patru din zece imigranţi polonezi chestionaţi de noi au declarat că perspectivele economice mai bune din Polonia vor încuraja polonezii care locuiesc în Marea Britanie să revină acasă definitiv", precizează documentul citat.

Studiul, efectuat la comanda BBC, relevă că în ultimul trimestru al anului 2007 trăiau circa 665.000 de imigranţi originari din cele zece noi state comunitare est-europene care au aderat în mai 2004 şi ianuarie 2007.

"Apreciem că numărul imigranţilor care au sosit în prima jumătate a anului 2007 este cu 30.000 mai mic decât în perioada similară din 2006", a menţionat IPPR în raportul său.

Institutul consideră că imigranţii est-europeni din Marea Britanie vor fi tentaţi să se deplaseze spre alte state occidentale în condiţiile în care acestea îşi reevaluează restricţiile impuse forţei de muncă din noile ţări membre.

Guvernul britanic a prezis iniţial că aproximativ 13.000 de imigranţi vor sosi după extinderea UE din 2004, dar a recunoscut ulterior că estimările sale au fost eronate. Imigranţii est-europeni au ocupat diferite slujbe din domenii de activitate economică variate, de la instalatori la sezonieri în agricultură.

Noul val de imigranţi a generat temeri potrivit cărora serviciile britanice de sănătate şi educaţie ar putea fi suprasolicitate de numărul mare de străini. Un raport redactat în 2005 sublinia însă că imigranţii au o contribuţie fiscală importantă şi plătesc mai mult decât primesc de la stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici