- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Jurnalul unuia dintre oamenii de încredere ai lui Hitler, descoperit după aproape 70 de ani de căutări. Ce dezvăluiri face Alfred Rosenberg - VIDEO
"Jurnalul Rosenberg," scris de unul dintre oamenii de încredere ai lui Adolf Hitler, Alfred Rosenberg, a fost descoperit după zeci de ani de căutări.
Jurnalul unuia dintre oamenii de încredere ai lui Hitler, descoperit după aproape 70 de ani de căutări. Ce dezvăluiri face Alfred Rosenberg
Alfred Rosenberg, unul dintre oamenii de încredere ai lui Adolf Hitler şi un membru marcant al Partidului Nazist, a fost unul dintre iniţiatorii planului de exterminare a evreilor, informează CNN.
Rosenberg a fost condamnat pentru crime de război şi executat în 1946.
Fragmente din jurnalul său, care conţineau dezvăluiri din interiorul Partidului Nazist, dar şi teorii personale despre superioritatea rasială, au fost folosite la proces, însă acestea au dispărut ulterior.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
La aproape 70 de ani de la dispariţie, Guvernul SUA, cu ajutorul Muzeului Holocaustului, a găsit 400 de pagini din jurnal, care conţin noi informaţii despre cel de-al treilea Reich.
Unele dintre pagini sunt scrise pe hârtie cu antetul Partidului Nazist şi îl menţionează adesea pe Fuhrer. Rosenberg vorbeşte despre conflicte între liderii nazişti, cu Heinrich Himmler şi Joseph Goebbels, şefii de propagandă, îşi disputau reputaţia de omul cel mai aproape de Hitler.
Rosenberg a scris şi despre planurile de a fura bunuri de artă şi culturale din întreaga Europă.
Henry Mayer, de la Muzeul Holocaustului din SUA, care a căutat jurnalul timp de 17 ani, speră că paginile vor aduce noi informaţii despre acea perioadă.
"Ar fi un nou martor care descrie evenimentele care au avut loc în acea perioadă", a declarat acesta.
Autorităţile au demarat o investigaţie pentru a afla cum au ajuns paginile jurnalului în posesia unui profesor din Buffalo, New York.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36