Kamala Harris strânge o sumă-record de donaţii. Echipa sa de campanie anunţă „cea mai mare sumă înregistrată vreodată”

  • Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, a strâns 540 de milioane de dolari în puţin mai mult de o lună de când şi-a început cursa pentru preşedinţia SUA, a declarat duminică campania sa.
  • Este cel mai mare cuantum de donaţii înregistrat de vreo campanie prezidenţială într-un timp atât de scurt.
Urmărește
1121 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris strânge o sumă-record de donaţii. Echipa sa de campanie anunţă „cea mai mare sumă înregistrată vreodată”

Sursa foto: Mediafax Foto

Kamala Harris, candidata Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din SUA din luna noiembrie, a reuşit să strângă o sumă record de donaţii în valoare de 540 de milioane de dolari, scrie Reuters.

Un memoriu publicat de şefa de campanie a lui Harris, Jen O'Malley Dillon, a declarat că cele 540 de milioane de dolari strânse includ şi cele 82 de milioane de dolari care au venit în timpul săptămânii convenţiei şi reprezintă un semn al entuziasmului democraţilor pentru candidatura sa.

„Aceasta este cea mai mare sumă înregistrată vreodată pentru o campanie prezidenţială în acest interval de timp”, a spus ea.

Potrivit The Washington Post, campania sa şi Comitetul Naţional Democrat au strâns în luna iulie de trei ori mai mult decât au reuşit să strângă campania lui Trump şi Comitetul Naţional Republican. Donaţiile strânse vor fi folosite, printre altele, pentru difuzarea mai multor reclame electorale care să o aibă în centru pe Kamala Harris.

Harris a devenit candidat la preşedinţie în data de 21 iulie, atunci când preşedintele Joe Biden a anunţat că se retrage din cursa prezidenţială şi că o susţine pe Kamala Harris.

Săptămâna aceasta, în cadrul Convenţiei Naţionale Democrate, Kamala Harris şi Tim Walz – propunerea pentru funcţia de vicepreşedinte al SUA – au acceptat oficial nominalizările lor din partea Partidului Democrat.

Alegerile prezidenţiale din SUA vor avea loc în data de 5 noiembrie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici