Studiul, publicat joi în revista Scientific Reports, a constatat că teritoriul care aparţine Australiei a fost acoperit cu 238 de tone de material plastic, în ciuda faptului că este casa a aproximativ 500 de persoane.
Grupul de 27 de insule, care sunt în mare parte nelocuite – care sunt de 2.750 km de Perth – sunt prezentate turiştilor ca fiind ” ultimul paradis virgin al Australiei”.
O mare parte a gunoiului erau aticole destinate consumului de unică folosinţă, cum ar fi capace de sticlă, paie, pantofi şi sandale, a declarat ecologistul Jennifer Lavers, de la Universitatea ecologică din Tasmania, care a condus studiul.
New study shows beaches on Australia’s Cocos (Keeling) Islands are littered with an estimated 414 million pieces of plastic debris – 238 tonnes of plastic waste includes 977 000 shoes and 373 000 toothbrushes https://t.co/SDvOdoEqE1 https://t.co/TI2U8gjiCB pic.twitter.com/TvVjSqEvSW
— IMAS (@IMASUTAS) May 16, 2019
„Poluarea cu plastic este acum omniprezentă în oceanele noastre, iar insulele îndepărtate sunt un loc ideal pentru a obţine o imagine obiectivă a volumului de resturi de plastic care înconjoară acum globul”, a scris Lavers într-un comunicat de presă.
414 MILLION pieces of plastic were found on the remote Cocos (Keeling) Islands in the Indian Ocean. https://t.co/Df3vfjtERS pic.twitter.com/BVWa2mKQ8o
— CNN Weather Center (@CNNweather) May 19, 2019
Lavers a spus că estimarea a 414 de milioane de bucăţi de plastic a fost „conservatoare”, deoarece ei au săpat până la o adâncime de doar 10 centimetri şi nu au avut acces la unele plaje care sunt cunoscute sub denumirea de „hotspots”.