Kerry dezminte anunţul lui Netanyahu cu privire la o vizită în Israel la sfîrşitul săptămânii

Secretarul de Stat american John Kerry a dezminţit luni anunţul făcut duminică de către premierul israelian Benjamin Netanyahu, privind o nouă vizită a sa în Israel în weekendul următor, în special pentru a discuta despre dosarul nuclear iranian.

Urmărește
86 afișări
Imaginea articolului Kerry dezminte anunţul lui Netanyahu cu privire la o vizită în Israel la sfîrşitul săptămânii

Kerry dezminte anunţul lui Netanyahu cu privire la o vizită în Israel la sfîrşitul săptămânii

Şeful diplomaţiei americane a precizat că va încerca să efectueze o nouă vizită în Israel şi în teritoriile palestiniene imediat după Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving), sărbătorită în Statele Unite la sfârşitul lui noiembrie.

"Se pare că nu mă voi putea probabil să mă deplasez încolo în weekendul (următor). Totuşi sunt hotărât să efectuez o vizită pentru (a continua) discuţiile demarate, după pauza de Thanksgiving", care cade în ultimul weekend din noiembrie, a declarat Kerry, într-o conferinţă de presă cu omologul său turc Ahmet Davutoglu.

Netanyahu a afirmat duminică, la Ierusalim, că va examina dosarul iranian "cu secretarul de Stat John Kerry care soseşte vineri' în Israel.

Aceste anunţuri au fost făcute în contextul unei viitoare reluări, miercuri, la Geneva, a negocierilor dintre Iran şi Grupul 5+1 (Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania).

Premierul israelian încearcă să exercite presiuni asupra secretarului de Stat american, în legătură cu controversatul program nuclear al Iranului, acuzând Statele Unite că vor să încheie cu orice preţ "un acord foarte prost" cu Teheranul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici