- Home
- Externe
- NEW YORK, (28.09.2015, 10:39)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kerry şi Lavrov au discutat la ONU despre o posibilă tranziţie a puterii în Siria
Secretarul de Stat John Kerry şi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au discutat duminică, la New York, la ONU, despre implicarea Rusiei în Siria, căi de evitare a unor a incidente în conflict şi posibilitatea unei tranziţii în această ţară devastată de un război civil, relatează Reuters online.
Urmărește
3769 afișări
Kerry şi Lavrov au discutat la ONU despre o posibilă tranziţie a puterii în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"A fost un schimb de opinii foarte aprofundat despre implicaţiile atât militare, cât politice, ale angajării sporite a Rusiei în Siria", a declarat pentru presă, sub protecţia anonimatului, un oficial american de rang înalt, care a adăugat că întâlnirea a avut scopul să o pregătească pe cea de luni între preşedinţii american şi rus.
Kerry şi Lavrov "au discutat nu doar despre dezescaladarea conflictului ci, în măsura în care este posibil, despre o revenire la negocierea unei căi de înaintare către o tranziţie politică", a mai declarat acest oficial. "Ei au discutat despre diverse modalităţi de a analiza acest lucru", a precizat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
"Dezescaladarea conflictului" este o expresie prin care diplomaţii desemnează evitarea unor incidente neintenţionate sau accidente între diverse forţe militare care operează în acelaşi teatru.
Rusia părea să preia iniţiativa în cadrul eforturilor internaţionale de a pune capăt conflictului din Siria duminică, în timp ce Washingtonul încerca să elaboreze o nouă strategie în această ţară, iar Franţa şi-a trimis avioanele să bombardeze ţinte ale grupării Statul Islamic (SI).
"Suntem îngrijoraţi cu privire la felul în care vom avansa", a declarat Kerry pentru presă. Potrivit unor oficiali americani, el lucrează la o nouă iniţiativă politică, la New York, care să includă Rusia şi puteri-cheie din Orientul Mijlociu.
Secretarul de Stat american a discutat despre Siria şi cu ministrul iranian de Externe, sâmbătă, tot la New York, unde se desfăşoară Adunarea Generală a ONU.
Însă, preşedintele rus Vladimir Putin, care urmează să se întâlnească cu preşedintele american Barack Obama luni, a luat în derâdere eforturile Statelor Unite de a pune capăt războiului din Siria, care a provocat un aflux de refugiaţi către statele din regiune şi Europa.
El a declarat că Moscova, care a trimis luna aceasta tancuri şi aviane de război la o bază militară rusă din Siria, încearcă la rândul ei să creeze un "cadru coordonat" pentru soluţionarea conflictului.
"Am saluta o platformă comună de acţiune colectivă împotriva teroriştilor", a declarat Putin într-un interviu difuzat duminică în emisiunea "60 Minutes" a postului CBS.
El a denunţat susţinerea pe care Statele Unite o acordă forţelor rebele din Siria ca ilegală şi ineficientă şi a apreciat că este necesar ca Damascul să fie inclus într-un efort internaţional în lupta împotriva Statului Islamic.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Washingtonul respinge sugestia lui Lavrov că SUA şi-a schimbat poziţia faţă de războiul din Siria
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
astăzi, 18:04
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil