- Home
- Externe
- KIEV, (06.06.2014, 06:08)
- Anna Primac
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kievul PREIA CONTROLUL în peste 20 de oraşe din estul Ucrainei. Separatiştii se menţin în alte zece. Tensiunile continuă în Doneţk, Slaviansk şi Lugansk
Forţele militare ale Kievului au preluat controlul în peste 20 de localităţi din regiunile Lugansk şi Doneţk, încercuindu-i astfel în cursul operaţiunii "antiteroriste" pe separatiştii care ocupă în total zece oraşe în estul Ucrainei, anunţă postul de televiziune ucrainean TSN.
Urmărește
2481 afișări
Kievul PREIA CONTROLUL în peste 20 de oraşe din estul Ucrainei. Separatiştii se menţin în alte zece (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Astfel, potrivit presei ucrainene, a fost eliberat de insurgenţi oraşul Krasnîi Liman, unde deasupra administraţiei locale a fost arborat drapelul ucrainean. Conform unui ordin al preşedintelui interimar ucrainean, Oleksandr Turcinov, în calitate de primar al oraşului a fost numit ofiţerul Konstantin Mateicenko.
Printre localităţile aflate sub controlul militarilor ucraineni se numără, de asemenea, satul Semionovka, unde se afla un depozit de armament al insurgenţilor.
Tensiuni se menţin în sudul regiunii Doneţk, în special în oraşul Amvrosievka, şi în localităţile Rubejnîi, Severodoneţk şi Lisiciansk, în regiunea Lugansk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Potrivit agenţiei ucrainene UNIAN, lupte intense continuă şi în apropiere de Slaviansk. Aici separatiştii au rămas izolaţi, însă au reuşit să doboare un avion al forţelor armate ucrainene.
Joi seara confruntările dintre insurgenţi şi forţele de ordine ucrainene, la punctul vamal Marinovka, situat la distanţa de 3 kilometri de Rusia, s-au soldat cu rănirea a cinci vameşi. Insurgenţii au fost nevoiţi să se retragă, după ce serviciile vamale au primit susţinere din partea aviaţiei ucrainene. Militarii au distrus două camioane şi un vehicul blindat aparţinând separatiştilor.
Totuşi, separatiştii încearcă să-şi consolideze poziţiile, instituind puncte de control suplimentare între oraşele Harţîzsk şi Ilovaisk, în Doneţk, şi amplasând mai multe vehicule blindate în localităţi. Insurgenţii de la Doneţk au îndemnat joi populaţia locală să-şi păstreze calmul şi să aibă încredere în informaţiile furnizate de ei.
Totodată, aeroportul de la Donekţ, care a intrat sub controlul forţelor ucrainene în urma confruntări intense, soldate cu aproximativ 40 de morţi, este închis până la sfârşitul lui iunie.
Operaţiunea "antiteroristă" lansată de Kiev în urmă cu două luni, cu scopul de a înăbuşi insurecţia armată prorusă în regiunile Doneţk şi Lugansk, s-a soldat cu cel puţin 140 de răniţi în rândul militarilor ucraineni.
În total, peste 200 de persoane - militari ucraineni, separatişti şi civili - au fost ucise.
Serviciul de presă al Gardei Naţionale a ţinut să sublinieze că niciun militar ucrainean nu este deţinut în prezent de insurgenţi proruşi.
În paralel cu desfăşurarea operaţiunii "antiteroriste", autorităţile de la Kiev au ordonat închiderea parţială a frontierei cu Rusia. O decizie în acest sens a fost luată de Guvernul ucrainean joi. Potrivit Itar-Tass, Ucraina a închis cel puţin o pătrime din totalul puctelor de trecere a frontierei cu Rusia.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe