Kim Jong-Il primeşte "saci cu bani" din străinătate, susţine un fost angajat al aparatului de stat

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il primeşte "saci cu bani" din străinătate, proveninţi în special din industria "clandestină" de apărare, susţine un fost angajat al Korea National Insurance Corp (KNIC), citat de Washington Times.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-Il primeşte "saci cu bani" din străinătate, susţine un fost angajat al aparatului de stat

Kim Jong-Il primeşte "saci cu bani" din străinătate, susţine un fost angajat al aparatului de stat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul nord-corean primeşte de ziua sa, la 16 februarie, care este o zi de sărbătoare naţională, "saci cu bani" din Singapore, Elveţia, Franţa şi Austria, a declarat Kim Kwang-jin, un fost angajat al Korea National Insurance Corp. (KNIC), care susţine că i-a văzut pe managerii companiei trimiţându-i un cadou de 20 de milioane de dolari. După acest incident, care a avut loc în Singapore, în februarie 2003, Kim Kwang-jin şi familia lui s-au refugiat, în septembrie 2003, în Coreea de Sud, iar în prezent ei trăiesc în Statele Unite.

Într-un interviu despre "afacerile" regimului nord-corean, el a declarat, de asemenea, că această companie, KNIC a interzis angajaţilor să vorbească despre contribuţiile la "economia privată" a lui Kim Jong-Il, documentele contabile fiind, totodată, distruse cu regularitate. KNIC este doar una dintre "organizaţiile secrete" care îi trimit anual bani liderului nord-coreean. "Sancţiuni vizând venitul lui Kim Jong-Il şi al elitei nord-coreene sunt foarte importante pentru a pune presiune asupra regimului. Ele pot afecta regimul în mod direct, şi nu populaţia", a spus Kim Kwang-jin.

Principala sursă de "bani gheaţă" pentru liderul nord-coreean este industria "clandestină" a apărării, care a fost legată de transporturi de arme în Iran, Siria şi Irak, afirmă acesta. "Toţi aceşti bani gheaţă merg în buzunarul lui Kim (Jong-Il), iar el îi utilizează pentru a finanţa dezvoltarea de arme de distrugere în masă, tehnologia nucleară şi cea a rachetelor", a spus Kim Kwand-jin. "El mai foloseşte aceşti bani pentru a cumpăra loialitatea echipei şi elitei lui. Poporul nord-coreean nu beneficiază cu nimic din aceşti bani", a subliniat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici