Kirilo Budanov: Rusia vrea să câştige războiul până în 2026. În Kursk, ruşii sunt în pericolul unei încercuiri de către ucraineni

Kirilo Budanov, şeful structurilor de informaţii militare ale Ucrainei, transmite că Rusia vrea să câştige războiul împotriva Ucrainei până la sfârşitul anului 2025 sau începutul lui 2026, deoarece se va confrunta cu probleme economice serioase începând cu vara anului 2025 şi ar trebui şi să mobilizeze mai multe trupe. Cu toate acestea, se pare că lucrurile nu stau cum au plănuit liderii de la Kremlin. În contraofensiva recent începută în Kursk, ruşii se confruntă cu un avans al ucrainenilor, care au mai capturat câteva aşezări ruseşti.

Urmărește
20214 afișări
Imaginea articolului Kirilo Budanov: Rusia vrea să câştige războiul până în 2026. În Kursk, ruşii sunt în pericolul unei încercuiri de către ucraineni

Kirilo Budanov: Rusia vrea să câştige războiul până în 2026. În Kursk, ruşii sunt în pericolul unei încercuiri de către ucraineni

Potrivit structurilor de informaţii militare ucrainene, finalul anului 2025 şi începutul anului 2026 vor fi momente esenţiale pentru ruşi pentru că, potrivit estimărilor de la Kremlin, dacă nu câştigă până atunci războiul, pe termen lung, în următorii 30 de ani, Federaţia Rusă va pierde posibilitatea de a fi considerată o super putere, aşa cum vrea să fie. Se pare că problemele lor vor începe în vara anului 2025, atât din punct de vedere economic, cât şi socio-politic.

Liderii ruşi prevăd impactul negativ al războiului asupra economiei ţării şi asupra recrutării în armată. Aşdar, vara următoare ruşii îşi vor pune problema ori a unei noi mobilizări ori a reducerii intensităţii ostilităţilor. Budanov a mai spus şi că dacă Rusia nu câştigă războiul până la finalul anului 2025, vor exista doar două superputeri în lume, China şi SUA, şi niciun loc în plus pentru Rusia.

Ruşii, în pericolul încercuirii de către ucraineni

Se pare însă că problemele au început de pe-acum pentru ruşi.  În urmă cu câteva zile, au început o contraofensivă în Kursk şi se vorbea de pe atunci despre faptul că, dacă aceştia nu reuşesc să străpungă liniile de apărare ucrainene, vor fi în pericolul unei încercuiri de către ucraineni şi aşa s-a întâmplat, scrie ISW.

Ruşii au încercat să distrugă poziţiile forţelor aeropurtate ucrainene din Kursk, dar  trupele ucrainene au câştigat bătălia care s-a dat acolo timp de mai multe ore. Mai mult decât atât, ucrainenii au înaintat cu o coloană mecanizată de blindate pe la nord de Sumîi în direcţia oraşului Gluşcovo şi de acolo pot încercui trupele ruseşti care zilele trecute au trecut peste râul Seim şi voiau să înainteze spre Sudja. Se pare că ucrainenii i-au lăsat pe ruşi să înainteze 10 km spre Gluşcovo pentru a-i încercui pentru că, la începutul ofensivei, ucrainenii au distrus mai multe poduri de peste Seim, astfel că, acum, odată trecut acest râu de către ruşi, ei se pot întoarce pe la sud doar pe podurile de pontoane, care sunt mai vulnerabile decât podurile normale în timpul unui atac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici