Kouchner nu dezminte informaţiile potrivit cărora Franţa are contacte neoficiale cu Hamas

Ministrul francez de Externe, Bernard Kouchner, nu a dezminţit informaţiile potrivit cărora Franţa are contacte neoficiale cu gruparea Hamas, în cursul unei întâlniri cu jurnaliştii, duminică, la Ierusalim.

Urmărește
10 afișări
Imaginea articolului Kouchner nu dezminte informaţiile potrivit cărora Franţa are contacte neoficiale cu Hamas

Kouchner nu dezminte informaţiile potrivit cărora Franţa are contacte neoficiale cu Hamas (Imagine: Mediafax Foto)

"Oficial, nu am avut nici un contact cu Hamas, dar neoficial, există o serie de organizaţii internaţionale care intră în Fâşia Gaza, în special organizaţii franceze, care ne furnizează informaţii", a declarat ministrul.

La rândul său, preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat, la 24 iunie 2008, în timpul vizitei efectuate la Betleem, în Cisiordania, că "gruparea Hamas se înşeală acţionând aşa cum o face acum. Nu creăm pacea prin terorism şi nu discutăm cu teroriştii. Această regulă e valabilă şi pentru Hamas şi pentru toţi cei care se comportă la fel".

Fâşia Gaza este vizată de o blocadă israeliană de la preluarea controlului teritoriului de către mişcarea islamistă în iunie 2007, dar restricţiile s-au ameliorat după 19 iunie când statul evreu şi gruparea Hamas au semnat un acord de încetare a violenţelor, respectat în linii mari.

Kouchner, întrebat, de asemenea, despre implicarea Franţei în negocierile pentru eliberarea militarului israelian Gilad Shalit, deţinut în Fâşia Gaza din iunie 2006, a precizat că "Franţa este dispusă să ajute în procesul de negocieri, dar nimeni nu ne-o cere".

"Dacă Franţa poate face ceva, atunci o va face", a adăugat el.

Kouchner se află în Orientul Mijlociu pentru o vizită de două zile în timpul căreia se va întâlni cu preşedintele Autorităţii Palestiene, Mahmoud Abbas, şi cu premierul palestinian, Salam Fayyad. El a avut, de asemenea, discuţii cu premierul demisionar israelian Ehud Olmert şi omologul său israelian, Tzipi Livni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici