Kowsar şi Hodhod au fost trimişi în Rusia, băgând frica în americani

Iranul şi-a trimis doi sateliţi în Rusia.

Urmărește
2009 afișări
Imaginea articolului Kowsar şi Hodhod au fost trimişi în Rusia, băgând frica în americani

Kowsar şi Hodhod au fost trimişi în Rusia, făcându-i pe americani să se teamă

Doi sateliţi de fabricaţie iraniană, dezvoltaţi de sectorul spaţial privat al Iranului, au fost trimişi vineri în Rusia pentru a fi lansaţi pe orbită.

Potrivit agenţiei Tasnim, Kowsar este un satelit de imagini de înaltă rezoluţie, care poate fi utilizat în agricultură, monitorizarea mediului şi managementul dezastrelor, în timp ce Hodhod este un satelit de comunicaţii mic, util în zonele îndepărtate, cu acces redus la reţelele terestre.

Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la cooperarea spaţială dintre Iran şi Rusia, după ce Moscova a lansat sateliţi iranieni pe orbită în februarie anul trecut şi la începutul anului 2022.

Americanii se tem că sateliţii ar putea ajuta Rusia în războiul său împotriva Ucrainei şi ar permite Iranului să monitorizeze ţinte militare din Israel şi din Orientul Mijlociu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici