Kremlinul avertizează din nou: Ameninţarea din partea Occidentului impune schimbarea doctrinei nucleare

Kremlinul a declarat miercuri că Rusia îşi ajustează doctrina nucleară pentru că SUA şi aliaţii lolr occidentali ameninţă Rusia prin escaladarea războiului din Ucraina şi trecând peste interesele legitime de securitate ale Moscovei.

Urmărește
953 afișări
Imaginea articolului Kremlinul avertizează din nou: Ameninţarea din partea Occidentului impune schimbarea doctrinei nucleare

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Sursa foto: Hepta

Rusia a anunţat că îşi modifică doctrina nucleară – cea care stabileşte condiţiile şi situaţiile în care astfel de arme ar putea fi folosite de către Moscova – din cauza sprijinului tot mai mare al Occidentului pentru Ucraina, invadată de Rusia în 2022, scrie agenţia Reuters.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a asociat această decizie cu „ameninţările” create de Occident şi a acuzat SUA pentru distrugerea arhitecturii de securitate a Europei de după Războiul Rece.

Potrivit lui Peskov, revizuirea doctrinei nucleare se află într-un stadiu incipient, afirmând că tensiunile actuale vor fi analizate cu atenţie şi vor constitui, ulterior, baza modificărilor propuse, relevă sursa citată.

Doctrina nucleară actuală a Rusiei a fost stabilită printr-un decret din 2020 al preşedintelui Vladimir Putin. Aceasta spune că Rusia poate utiliza arme nucleare în cazul unui atac nuclear lansat de un inamic sau al unui atac care ameninţă existenţa statului.

De la debutul războiului Rusiei în Ucraina, Moscova a lansat avertismente privind un atac cu arme nucleare. Totodată, preşedintele Vladimir Putin a afirmat cu mai multe ocazii că Rusia este pregătită pentru un război nuclear dacă ţara este expusă unui pericol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici