„Nu există un plan coordonat, iar operaţiunea se poate prelungi” a apreciat Prihodko, citat de agenţia Itar-Tass.
„Suntem conştienţi că, mai devreme sau mai târziu, dacă operaţiunea aeriană se prelungeşte, nu vom mai putea scăpa, orice s-ar spune, de o operaţiune terestră”, a adăugat el.
„Nu vom aplauda intervenţia militară, dar nici nu ne vom flagela. Noi ştiam ce facem atunci când ne-am abţinut de la votul din Consiliul de Securitate al ONU”, a mai declarat consilierul diplomatic al preşedintelui Dmitri Medvedev.
„Nu trebuie să uităm că la originea (intervenţiei) se află chiar actele lui (Muammar) Kadhafi contra poporului său. Din acest motiv, poziţia morală a celor care se bat contra lui nu este criticabilă”, a continuat Prihodko.
Rusia, care dispune de drept de veto în Consiliul de Securitate al ONU, s-a abţinut, săptămâna trecută, în cadrul votului asupra rezoluţiei care a autorizat intervenţia coaliţiei internaţioanle.
Rusia nu participă la această intervenţie, pe care premierul Vladimir Putin a criticat-o în mod dur, comparând rezoluţia ONU cu un „apel la cruciadele din Evul Mediu”. Putin a repetat criticile la adresa intervenţiei, miercuri, la Belgrad.
Aceste declaraţii au declanşat o reacţie puternică a preşedintelui Dmitri Medvedev, care a apreciat că acuzaţia de cruciadă este „inacceptabilă”, suscitând întrebări, la Moscova, asupra divergenţelor la vârful statului rus.
Declaraţiile consilierului diplomatic de la Kremlin par, de asemenea, decalate, faţă de cele ale ministrului rus al Apărării, Anatoli Serdiukov, care a făcut apel, marţi, la o încetare a focului imediată şi la un dialog politic în Libia.