- Home
- Externe
- (07.10.2023, 11:33)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kremlinul plănuieşte să efectueze primul test nuclear de la prăbuşirea Uniunii Sovietice
- Rusia va revoca ratificarea tratatului de interzicere a testelor nucleare, anunţă un emisar rus.
- „Scopul este de a fi pe picior de egalitate cu SUA care au semnat Tratatul, dar nu l-au ratificat".
- Ultimul test nuclear efectuat de Uniunea Sovietică a fost în anul 1990, iar în 1961 a fost detonată cea mai mare bombă nucleară din istorie - Bomba Ţarului.
Urmărește
1842 afișări
US Army
Rusia va revoca ratificarea tratatului de interzicere a testelor nucleare, spune emisarul Mihail Ulianov.
Emisarul Rusiei la Organizaţia Tratatului de Interzicere Completă a Testelor Nucleare (CTBTO) a declarat că Moscova va revoca ratificarea tratatului, o mişcare pe care Washingtonul a denunţat-o că pericilitează „paca şi securitatea globală”.
Anunţul de vineri al lui Mihail Ulianov a aprins un nou fitil în tensiunilor dintre Rusia şi SUA, cele mai mari puteri militare cu cele mai distructive arsenale nucleare, potrivit The Guardian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Ulianov, emisarul Moscovei la CTBTO, a scris pe platforma X: „#Rusia plănuieşte să revoce ratificarea (care a avut loc în anul 2000) a Tratatului de Interzicere Completă a Testelor Nucleare.
Scopul este de a fi pe picior de egalitate cu #SUA care au semnat Tratatul, dar nu l-au ratificat. Revocarea nu înseamnă intenţia de a relua testele nucleare”.
Deşi SUA au semnat, dar nu au ratificat tratatul, respectând un moratoriu asupra detonării armelor nucleare din 1992.
„Suntem îngrijoraţi de comentariile ambasadorului Ulianov la Viena astăzi”, a spus un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA într-o declaraţie.
„O mişcare de genul acesta din partea oricărui stat parte pune în pericol inutil norma globală împotriva testelor nucleare”.
Robert Floyd, secretarul executiv al Organizaţiei Tratatului de Interzicere Completă a Testelor Nucleare (CTBTO), a spus că ar fi „îngrijorător şi profund regretabil dacă orice stat semnatar ar reconsidera ratificarea CTBT”.
Vorbind la Soci joi, Putin a făcut mai multe referiri la armele nucleare. El a spus că nu este „pregătit să spună acum dacă avem sau nu nevoie să efectuăm teste”.
„De regulă, experţii spun că trebuie să vă asiguraţi că focosul special va funcţiona fără defecţiuni”, a spus Putin.
Orice test nuclear rus ar fi primul din 1990, ultimul efectuat de Uniunea Sovietică. Testarea unei arme nucleare către o superputere nucleară ar putea însemna oficial începerea celui de-al Doilea Răboi Rece şi reînceperea cursei înarmării nucleare.
De la invazia Ucrainei în februarie 2022, Putin şi alţi oficiali ruşi au atras frecvent atenţia asupra arsenalului nuclear al ţării, cel mai mare din lume, într-o încercare de a descuraja alte ţări să ajute Ucraina să reziste invaziei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe