La Ierusalim a nins pentru prima dată în patru ani

Intemperiile s-au soldat cu doi morţi vineri în Israel unde zăpada a acoperit în cursul dimineţii mare parte din nordul ţării şi teritoriile palestiniene pentru prima dată în patru ani.

Urmărește
475 afișări
Imaginea articolului La Ierusalim a nins pentru prima dată în patru ani

La Ierusalim a nins pentru prima dată în patru ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Ierusalim, un strat subţire de zăpadă a acoperit străzile din Oraşul Vechi, Zidul Plângerii şi Domul Stâncii de pe Muntele Templului.

Zăpada, care a început să cadă peste Oraşul Sfânt în timpul nopţii, a întrerupt pentru câteva ore circulaţia autobuzelor. Şcolile au fost închise.

O fetiţă de şapte ani, care a fost scoasă dintr-un torent al inundaţiilor de către echipele de salvare, în apropiere de colonia Modiin Illit, în Cisiordania, a murit la spital, au raportat serviciile de salvare israeliene.

În apropierea oraşului Sderot (sudul Israelului), o femeie în vârstă de 96 de ani, a murit după ce ambulanţa în care se afla a derapat pe gheaţă.

A nins şi în Galileea, în nordul Israelului, precum şi în asupra oraşelor palestiniene Ramallah şi Bethleem din Cisiordania.

Postul de radio public israelian a anunţat închiderea şcolilor din zonele înzăpezite, mai ales în nordul ţării.

Mai multe drumuri au fost închise în Cisiordania din cauza căderilor de zăpadă, în special în dealurile din regiunea Hebron (sud).

Aproape trei metri de zăpadă au fost înregistraţi pe muntele Hermon. din platoul sirian Golan, ocupat şi anexat de Israel, unde ninge încă de miercuri.

Ploile torenţiale şi grindina au afectat Fâşia Gaza unde localnicii au probleme cu încălzirea din cauza unor probleme de alimentare cu energie electrică.

Singura centrală electrică din acest teritoriu palestinian aflat sub blocaj israelian a încetat să funcţioneze din nou marţi din cauza lipsei de carburant, provocând întreruperi lungi de electricitate.

Ultimele căderi de zăpadă s-au produs în iarna anului 2008, când Israelul şi teritoriile palestiniene au fost parţial paralizate de zăpadă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici