- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Laburiştii, acuzaţi că au vândut mare parte din flota britanică altor ţări, inclusiv României
Laburiştii aflaţi la putere în Marea Britanie au fost acuzaţi că au vândut o mare parte a navelor din flota britanică, pentru numai 580 de milioane de lire sterline (670 de milioane de euro), mai multor ţări, printre care şi România, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.
Fregata HMS London (Imagine: Mediafax Foto)
Dacă în 1997, marina britanică dispunea de 137 de nave, în prezent ea deţine doar 99, zeci de nave de război şi submarine fiind vândute altor ţări, din cauza reducerilor bugetare.
"Marea Britanie este o naţiune maritimă şi 92 la sută din comerţul nostru se desfăşoară pe mare, astfel încât o marină eficientă ar trebui să fie o prioritate pentru apărarea" ţării, a declarat purtătorul de cuvânt pentru apărare al conservatorilor britanici, Liam Fox.
Potrivit unor răspunsuri scrise furnizate de Parlament, Marea Britanie a vândut nave în Filipine, Canada, Grecia, Trinidad şi Tobago, Guyana, Bangladesh, România, Chile, Estonia şi Brazilia, începând din 1997.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Două nave de deminare, HMS Cottesmore şi HMS Dulverton, au fost oferite gratuit Lituaniei în noiembrie 2009. Ministerul britanic al Apărării a refuzat să motiveze acest gest, insistând că tranzacţia a fost "sensibilă din punct de vedere comercial".
Vânzarea navelor HMS London şi HMS Coventry României este deosebit de controversată, deoarece s-a dezvăluit că, din cele 116 milioane de lire sterline (134 de milioane de euro) plătite pentru cele două fregate, contribuabilul britanic a primit doar 200.000 de lire (230.000 de euro). Restul banilor a revenit gigantului britanic de armament BAE Systems, pentru a le recondiţiona.
Surse apropiate de ministrul Apărării, Bob Ainsworth, au declarat: "Vânzarea acestor nave este (...) o modalitate de a construi relaţii diplomatice cu alte naţiuni, un instrument deosebit de valoros pentru apărarea ţării noastre".
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate