Laureaţii Premiului Nobel pentru Pace avertizează asupra riscului crescut de război nuclear: „Suntem pe calea autodistrugerii”

  • „Situaţia internaţională se înrăutăţeşte progresiv, iar acum sunt purtate războaie”, a declarat Shigemitsu Tanaka, supravieţuitor al bombardamentului american asupra oraşului Nagasaki.
  • „Mă tem că noi, ca omenire, suntem pe calea autodistrugerii. Singura modalitate de a opri acest lucru este abolirea nucleară”, a spus el.
  • Eforturile grupului au o importanţă critică în lumea de astăzi, a declarat comitetul.
Urmărește
132 afișări
Imaginea articolului Laureaţii Premiului Nobel pentru Pace avertizează asupra riscului crescut de război nuclear: „Suntem pe calea autodistrugerii”

Laureaţii Premiului Nobel pentru Pace avertizează asupra riscului crescut de război nuclear: „Suntem pe calea autodistrugerii”

Liderii grupului de supravieţuitori ai bombei atomice recompensaţi cu Premiul Nobel pentru Pace au avertizat sâmbătă că riscul unui război nuclear este în creştere, reînnoindu-şi apelul pentru abolirea armelor nucleare, scrie Reuters.

„Situaţia internaţională se înrăutăţeşte progresiv, iar acum sunt purtate războaie, deoarece ţările ameninţă cu utilizarea armelor nucleare”, a declarat Shigemitsu Tanaka, supravieţuitor al bombardamentului american asupra oraşului Nagasaki din 1945 şi co-director al grupului Nihon Hidankyo.
 
„Mă tem că noi, ca omenire, suntem pe calea autodistrugerii. Singura modalitate de a opri acest lucru este abolirea nucleară”, a spus el.
 
În acordarea premiilor supravieţuitorilor, Comitetul Nobel norvegian a evidenţiat devastarea provocată de bombardamentele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki şi munca de decenii a grupului japonez pentru a scăpa lumea de armele nucleare.

Eforturile grupului au o importanţă critică în lumea de astăzi, a declarat comitetul. Aceasta nu a specificat nicio ţară. Preşedintele rus Vladimir Putin a semnalat luna trecută că Moscova ar lua în considerare posibilitatea de a răspunde cu arme nucleare dacă SUA şi aliaţii săi permit Ucrainei să lovească adânc în interiorul Rusiei cu rachete occidentale cu rază lungă de acţiune.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici