„Ungaria are aproximativ 24 de dispute cu Comisia Europeană, un număr normal. Din cele 28 de state membre UE, 12 au în prezent mai multe proceduri de infringement decât Ungaria. Pentru noi, cele mai importante trei sau patru proceduri vizează migraţia. În timp ce UE vrea să organizeze migraţia şi să deschidă porţile, Ungaria îşi menţine poziţia că graniţele trebuie închise, iar fenomenul imigraţiei oprit”, a spus Janos Lazar.
Înaltul oficial al guvernului de la Budapesta a precizat că există şanse mari pentru înfiinţarea unui agenţii europene pentru imigraţie de către Comisia Europeană, care ar presupune „anularea dreptului unui stat membru de a decide cine poate locui pe propriul teritoriu”.
Janos Lazar susţine că ideile privind imigranţii au fost propuse de către miliardarul american George Soros, repudiat în mod public de către guvernul ungar.
„Guvernul nu va face niciun compromis care poate înrăutăţi securitatea ţării şi nicio concesie în legătură cu situaţia unei anumite persoane. Existenţa a jumătate de milion de imigranţi la graniţe este o chestiune de securitate”, a mai spus Lazar.
Joi, Comisia Europeană a anunţat lansarea a trei proceduri de infringement împotriva Ungariei: pentru legea privind transparenţa ONG-urilor finanţate din fonduri străine, pentru nerespectarea unei decizii a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene care a respins cerinţa ca notarii să fie cetăţeni maghiari şi pentru eşecul de a transpune corect normele europene privind certificarea mecanicilor de locomotivă în legislaţia naţională.