Le Pen neagă că a jucat un rol în alegerea lui Barnier în funcţia de premier al Franţei

Marine Le Pen neagă implicarea în numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier, sugerând că în Franţa ar trebui organizat un referendum.

Urmărește
902 afișări
Imaginea articolului Le Pen neagă că a jucat un rol în alegerea lui Barnier în funcţia de premier al Franţei

Le Pen neagă că a jucat un rol în alegerea lui Barnier în funcţia de premier al Franţei

Lidera de extremă dreapta Marine Le Pen a negat, duminică, orice implicare în numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier al Franţei, respingând informaţiile apărute în presă, informează AFP.

Potrivit speculaţiilor din presa franceză, ea i-ar fi garantat preşedintelui Emmanuel Macron că partidul pe care îl conduce nu va susţine o moţiune de cenzură împotriva noului premier.

După săptămâni întregi de incertitudine, Macron l-a desemnat joi pe Barnier, fost ministru de externe şi negociator al Brexit-ului pentru Uniunea Europeană. Decizia vine după alegerile anticipate din iunie-iulie, care au dus la un parlament fragmentat.

Cu toate acestea, analiştii avertizează că Franţa ar putea traversa o perioadă de instabilitate, deoarece poziţia lui Barnier este considerată fragilă, fiind dependentă de sprijinul partidului naţionalist condus de Le Pen, Adunarea Naţională (RN).

Le Pen a declarat că partidul său nu va face parte din noul guvern şi a sugerat organizarea unui referendum pe subiecte precum migraţia, sănătatea şi securitatea.

Totodată, a ţinut să menţioneze că va analiza cu atenţie tot ceea ce face Barnier şi nu va ezita să sprijine o moţiune de cenzură dacă interesele francezilor vor fi ignorate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici