- Home
- Externe
- TRIPOLI, (22.04.2015, 11:57)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Libia a oprit nave cu sute de imigranţi africani care încercau să ajungă în Europa
Libia a oprit mai multe nave cu imigranţi după naufragiul de la sfârşitul săptămânii trecute, precizând că a reţinut peste 600 de africani care sperau să ajungă în Europa, a declarat marţi un oficial din domeniul securităţii, citat de Reuters în pagina electronică.
Urmărește
293 afișări
Libia a oprit nave cu sute de imigranţi africani care încercau să ajungă în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ţara nord-africană, afectată de violenţă şi de o lipsă a autorităţii statului la patru ani după înlăturarea de la putere a lui Muammar Kadhafi, a devenit un centru major pentru traficanţii de persoane care aduc imigranţi din Africa, la bordul unor ambarcaţiuni, către Italia.
Forţele de securitate libiene au reţinut marţi aproximativ 70 de africani la Tripoli, unde aşteptau ca traficanţii să îi ducă la bordul unor ambarcaţiuni pentru a ajunge pe insula italiană Lampedusa, a declarat un oficial libian de rang înalt.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Cel puţin două nave, una pe care se aflau aproximativ 250 de persoane din Senegal, Ghana, Etiopia şi alte ţări africane şi alta la bordul căreia se aflau imigranţi din Etiopia şi Ertireea, au fost oprite în ultimele trei zile, după ce au plecat din Libia, a adăugat acesta.
Imigranţii capturaţi sunt adesea ţinuţi în centre de detenţie aglomerate din Libia, uneori timp de mai multe luni, potrivit organizaţiilor pentru drepturile omului.
Paza de Coastă libiană are resurse prea reduse pentru a combate traficul de persoane şi se bazează pe nave de pescuit şi remorchere.
Uniunea Europeană a ajutat în trecut la antrenarea şi echiparea Pazei de Coastă libiene, dar situaţia securităţii a determinat instructorii străini să părăsească ţara.
Cel puţin 900 de persoane ar fi murit duminică în largul coastelor Libiei, după ce ambarcaţiunea pe care erau înghesuite s-a scufundat în timp ce încerca să ajungă pe insula italiană Lampedusa.
Citeşte şi:
CAUZA tragediei din Marea Mediterană, în care au murit peste 800 de oameni: Naufragiul vasului cu imigranţi, cauzat de căpitan, care s-a apropiat de nava sosită în ajutor - VIDEO
Un procuror italian a afirmat că aproximativ un milion de imigranţi africani aşteaptă, pe coastele Libiei, să pornească pe mare spre Malta şi Italia, în contextul în care circa 1.000 de persoane s-au înecat în ultimele zile în Mediterană.
Citeşte şi:
Aproximativ un milion de imigranţi aşteaptă să ajungă din Libia în Italia şi Malta - procuror italian
"Potrivit estimărilor, în Libia sunt între 500.000 şi un milion de imigranţi subsaharieni şi sirieni care aşteaptă să fugă spre Europa", a declarat Maurizio Scalia, procuror-adjunct al provinciei italiene Palermo, citat de publicaţia Il Fatto Quotidiano.
Conform serviciilor secrete italiene, tariful mediu pentru cetăţenii din Sudan şi Eritreea care vor să ajungă în Libia este de 4.000-5.000 de dolari. Din Libia spre Italia, reţelele de traficanţi cer între 1.000 şi 1.500 de dolari de persoană.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Aproximativ un milion de imigranţi aşteaptă să ajungă din Libia în Italia şi Malta - procuror italian
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat