Libia sistează livrările de petrol către Elveţia

Libia a decis să sisteze livrările de petrol către Elveţia, a anunţat miercuri seara compania petrolieră libiană Tamoil.

Urmărește
10 afișări
Imaginea articolului Libia sistează livrările de petrol către Elveţia

Libia sistează livrările de petrol către Elveţia (Imagine: Mediafax/AFP)

"Libia a cerut companiei să sisteze livările de petrol către Elveţia", a declarat prin telefon directorul companiei, Issam Zanati. "Este o decizie a Libiei şi nu a (companiei, n. red.) Tamoil", a precizat el în noaptea de miercuri spre joi la Monaco, în Franţa.

Zanati nu a fost în măsură să precizeze durata suspendării livrărilor şi nici motivele acestei decizii. Autorităţile libiene au refuzat să comenteze situaţia.

Anunţul privind sistarea livărilor de petrol libian a fost făcut de purtătorul de cuvânt al companiei Tamoil în Elveţia, Laurent Paoliello, pentru agenţia de presă elveţiană ATS.

Tripoli ameninţase că va sista livrarea de petrol către Elveţia, ca represalii împotriva Elveţiei, după ce poliţia l-a arestat pe Hanibal Kadhafi, unul dintre fiii liderului libian, la Geneva, la 15 iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici