Liderii Abhaziei şi Osetiei de Sud consideră istorică decizia Moscovei

Liderii Abhaziei şi Osetiei de Sud au apreciat, marţi, drept "istorică" decizia Rusiei de a recunoaşte independenţa celor două republici separatiste, relatează agenţia Interfax.

Urmărește
11 afișări
Imaginea articolului Liderii Abhaziei şi Osetiei de Sud consideră istorică decizia Moscovei

Liderii Abhaziei şi Osetiei de Sud consideră istorică decizia Moscovei

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a anunţat, marţi, că Rusia recunoaşte independenţa regiunilor separatiste georgiene Osetia de Sud şi Abhazia, relatează AFP.

"Am semnat decretele privind recunoaşterea de către Rusia a independenţei Osetiei de Sud şi Abhaziei. Rusia cere şi altor state să îi urmeze exemplul", a afirmat Medvedev, într-o declaraţie solemnă pronunţată la televiziunea rusă. "Nu a fost o alegere simplă, dar este singura opţiune pentru protejarea vieţilor omeneşti", a adăugat el.

Cele două Camere ale Parlamentului rus, Consiliul Federaţiei (Camera superioară) şi Duma de Stat (Camera inferioară), au votat luni în unanimitate o declaraţie care cerea preşedintelui Dmitri Medvedev să recunoască independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud. Decizia Moscovei a fost anunţată la şase luni de la declararea independenţei Kosovo, recunoscută de mai multe state occidentale, în pofida opoziţiei ruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici