- Home
- Externe
- WASHINGTON, (03.11.2017, 06:47)
- Andrei Ionascu
Liderii Coreei de Sud şi SUA vor discuta despre opţiuni militare împotriva Coreei de Nord
Opţiunile militare împotriva Coreei de Nord vor fi discutate de către liderii Statelor Unite şi Coreei de Sud în cadrul întrevederii de săptămâna viitoare, a declarat joi generalul american H.R. McMaster, consilier în domeniul securităţii naţionale pentru preşedintele SUA, Donald Trump, relatează site-ul agenţiei Yonhap.
Urmărește
968 afișări
Liderii Coreei de Sud şi SUA vor discuta despre opţiuni militare împotriva Coreei de Nord
"Ar fi iresponsabil să nu vorbim despre potenţialul privind eforturile militare din cadrul alianţei. Motivul pentru care acest subiect trebuie să fie pe ordinea de zi se datorează comportamentului acestui regim necinstit şi ameninţării pe care (liderul nord-coreean) Kim Jong-Un o reprezintă. Discuţia va fi şi despre ce putem face mai mult, ce pot face toate ţările pentru a rezolva această situaţie fără un război. Credem că este esenţială continuarea izolării diplomatice şi economice a regimului nord-coreean, astfel încât liderii acestui regim să recunoască faptul că această armă, urmărirea unei capacităţi distructive, nu le oferă mai multă siguranţă, ci mai puţină, precum şi pentru a concluziona că este în interesul lor să înceapă denuclearizarea", a spus McMaster.
Consilierul preşedintelui american a avertizat că timpul se scurge pentru a gestiona ameninţarea nord-coreeană, dar a precizat totodată că SUA nu renunţă la diplomaţie.
H.R. McMaster a spus că Donald Trump le-a cerut oficialilor americani să facă presiuni asupra altor ţări pentru a izola Coreea de Nord, până când regimul de la Phenian îşi dă seama că nu are altă opţiune decât să renunţe la programul nuclear şi de rachete balistice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Obiectivul principal este diminuarea resurselor financiare necesare pentru dezvoltarea nucleară. Acest lucru va depinde în mare măsură de cooperarea Coreei de Nord cu China, care este responsabilă pentru 90% din comerţul exterior al Phenianului şi principalul aliat al regimului Kim Jong-Un.
Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat în unanimitate două rezoluţii de sancţionare a Coreei de Nord, după cele două teste din luna iulie cu rachete balistice cu rază lungă de acţiune şi cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear efectuat în luna septembrie.
"Este important că statul chinez nu mai pedepseste Coreea de Sud pentru că vrea să se apere (cu sistemul american antirachetă THAAD), un lucru care n-a avut sens niciodată. Poate că a înţeles şi China că are mai mult sens să acorde prioritate relaţiei cu Coreea de Sud, în defavoarea relaţiei cu Coreea de Nord - o situaţie periculoasă şi falimentară în acelaşi timp. Dacă nord-coreenii vor continua înarmarea nucleară, s-ar putea anula regimul de neproliferare în Asia de Nord-Est. Şi asta nu este în interesul nimănui, nu?", a spus H.R. McMaster.
Donald Trump şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-In se vor întâlni la Seul marţi, 7 noiembrie. Liderul de la Casa Albă efectuează un turneu în Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine, în intervalul 3-14 noiembrie.
Citeşte şi: Fratele algerianului care a ucis şapte persoane în Franţa în 2012, condamnat la 20 de ani de închisoare
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Robert Fico a declarat că opoziția plănuiește o lovitură de stat similară cu revolta EuroMaidan din Ucraina. Ce a declarat Premierul slovac
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe