- Home
- Externe
- (23.09.2020, 22:36)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liderii democraţi din SUA pregătesc reforme politice pentru evitarea abuzurilor şi ingerinţelor străine
- Opoziţia democrată din SUA propune reforme instituţionale pentru evitarea conflictelor de interese şi abuzurilor prezidenţiale
- Proiectul prevede consolidarea atribuţiilor Congresului şi creşterea transparenţei
Urmărește
337 afișări
FOTO: Profimedia
Liderii democraţi ai Camerei Reprezentanţilor din SUA au propus, miercuri, o serie de modificări legislative pentru evitarea cazurilor interinstituţionale de conflict de interese, a abuzurilor prezidenţiale şi a ingerinţelor externe, informează publicaţiile Axios.com şi Politico.com.
Proiectul de lege a fost elaborat de Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor şi unul dintre liderii Partidului Democrat, împreună cu şefii comisiilor de profil din Camera Reprezentanţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Proiectul de lege nu are nicio şansă de a fi aprobat în prezent, în contextul în care Senatul are majoritate republicană, iar preşedintele Donald Trump nu l-ar promulga. Dar democraţii speră că planul legislativ va fi un impuls pentru producerea unei schimbări politice în scrutinul prezidenţial şi parlamentar din noiembrie.
Proiectul, denumit "Legea pentru protejarea democraţiei noastre", prevede atribuţii suplimentare pentru Congres în monitorizarea investigaţiilor, oferă protecţie suplimentară pentru activiştii de integritate şi permite demiterea unui inspector general al unei agenţii guvernamentale de către preşedinte doar din motive întemeiate.
De asemenea, procurorul general ar fi obligat să menţină comunicarea între Departamentul Justiţiei, Casa Albă şi Congres. Comisiile Congresului ar putea aplica obligatoriu citaţiile în cazul anchetelor parlamentare, iar Biroul Federal de Investigaţii (FBI) ar fi sesizat imediat de Congres în cazul suspiciunilor privind contacte ilegale cu oficiali străini.
"De la începerea mandatului, preşedintele Donald Trump a plasat interesele sale personale şi politice deasupra intereselor naţionale, prin acţiuni de a se proteja şi îmbogăţi, prin atacuri la adresa adversarilor politici, prin căutarea de ingerinţe externe în alegeri, prin erodarea transparenţei, încercarea de a opri tragerea la răspundere şi prin abuzuri de putere", afirmă liderii democraţi ai Camerei Reprezentanţilor.
"Democraţia noastră nu se aplică singură, este necesară muncă, sunt necesare angajamente de a o proteja de cei care vor să o submineze, atât cei din străinătate, cât şi cei de pe plan intern. A venit momentul ca membrii Congresului să consolideze bazele democraţiei noastre şi să se asigure că legile sunt suficient de puternice pentru a-i rezista unui preşedinte care ar vrea să nu le respecte", subliniază politicienii democraţi.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe