- Home
- Externe
- ROMA, (26.05.2017, 13:48)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liderii G7 se întâlnesc în Sicilia pentru a discuta despre comerţ, terorism şi schimbările climatice/ Tusk: Liderii G7 nu ar trebui să ezite în ceea ce priveşte păstrarea sancţiunilor impuse Rusiei
Liderii ţărilor puternic industrializate (G7) se reunesc pentru două zile în oraşul Taormina din Sicilia pentru a discuta despre o serie de chestiuni de interes global, inclusiv comerţ, terorism şi schimbări climatice, acesta urmând să fie primul summit G7 pentru preşedintele SUA, Donald Trump.
Urmărește
497 afișări
Liderii G7 se întâlnesc în Sicilia pentru a discuta despre comerţ, terorism şi schimbările climatice (Imagine: Twitter)
La summit urmează să participe liderii G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite), dar şi reprezentanţi ai Uniunii Europene.
Patru dintre liderii grupului, inclusiv Donald Trump şi preşedintele francez Emmanuel Macron, vor participa pentru prima dată la summitul G7.
Întrunirea este programată să se desfăşoare vineri şi sâmbătă.
Discuţiile se vor axa cel mai probabil asupra schimbarilor climatice şi măsurilor protecţioniste în ceea ce priveşte comerţul, informează BBC News online.
Summitul are loc la doar câteva zile după atacul terorist de la Manchester, şi există indicii ca premierul britanic Theresa May va cere liderilor lumii să-şi intensifice eforturile pentru combaterea extremismului în mediul online.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Tusk: Liderii G7 nu ar trebui să ezite în ceea ce priveşte păstrarea sancţiunilor impuse Rusiei
Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a cerut liderilor ţărilor puternic industrializate (G7) să rămână fermi în ceea ce priveşte continuarea sancţiunilor impuse Rusiei după criza din Ucraina, la o zi după un oficial american a declarat că SUA nu au momentan o poziţie pe această temă.
"O soluţie a conflictului poate fi găsită doar prin implementarea în întregime a acordului de la Minsk", a declarat Tusk înaintea summitului G7 care are loc în oraşul sicilian Taormina, in formează Reuters online.
"De la ultimul summit G7, din Japonia (în 2016), nu am observat nimic care să justifice o schimbare a politicii noastre privind sancţiunile la adresa Rusiei. Din acest motiv fac un apel la ceilalţi lideri G7 să reconfirme această politică", a mai afirmat liderul european.
Afirmaţiile lui Tusk pare să fie o reacţie la declaraţiile făcute joi de Gary Cohn, consilier prezidenţial american pe teme economice, care a spus că "în acest moment nu avem o poziţie". Pe de altă parte, Rex Tillerson, secretarul american de Stat, a spus în repetate rânduri că sancţiunile trebuie să rămână în vigoare până la implementarea acordurilor de la Minsk.
Citeşte şi: SUMMITUL de la Bruxelles. NATO se alătură coaliţiei antiteroriste şi insistă cu bugetele militare/ Disensiunile SUA-Germania rămân
Citeşte şi: Peste 4.000 de judecători şi procurori, demişi în Turcia, după tentativa eşuată de lovitură de stat
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe