- Home
- Externe
- TEL AVIV, (23.01.2020, 08:33)
- Andrei Vacaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liderii prezenţi la comemorarea a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist Auschwitz. Ţara care a refuzat să participe
Lideri din întreaga lume se întâlnesc joi la Ierusalim pentru marcarea a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist de concentrare de la Auschwitz, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.
Urmărește
5224 afișări
Sursa: Profimedia Images
Printre participanţii la eveniment se numără preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, vicepreşedintele american Mike Pence, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron şi omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, prinţul Charles al Marii Britanii, dar şi preşedintele României, Klaus Iohannis.
O absenţă notabilă de la acest eveniment este cea a preşedintelui Poloniei, Andrzej Duda. Acesta a refuzat să participe întrucât organizatorii i-ar fi comunicat că doar reprezentanţii Rusiei, Franţei, Marii Britanii, Germaniei şi Statelor Unite vor putea să susţină discursuri în cadrul evenimentului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Un alt motiv pentru absenţa preşedintelui polonez este şi situaţia tensionată dintre Varşovia şi Moscova după ce Vladimir Putin a sugerat luna trecută, în cadrul unui comentariu, că Polonia ar purta o parte din responsabilitatea pentru cel de-al Doilea Război Mondial.
„Mai presus de orice, solicităm ca memoria Holocaustului şi a victimelor acestuia să nu fie exploatată în scop politic. Ar fi un gest josnic”, a declarat Szymon Szynkowski vel Sęk, secretar de stat în cadrul Ministerului polonez al Afacerilor Externe.
În acest context, autorităţile poloneze vor organiza propriul eveniment comemorativ la Muzeul Memorial al Holocaustului Auschwitz-Birkenau pe 27 ianuarie.
Discursurile liderilor prezenţi la Ierusalim se vor axa cel mai probabil pe crimele comise de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi pe numărul tot mai mare de atacuri antisemite din ultima perioadă.
Potrivit unui sondaj realizat în noiembrie 2019 de către o organizaţie americană, manifestările antisemite au crescut anul trecut la nivel mondial, în special în Europa Centrală şi de Est. Potrivit cercetării, un număr mare de europeni consideră că evreii vorbesc prea mult despre Holocaust.
Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin a găzduit miercuri o recepţie pentru liderii străini prezenţi la eveniment. „Sper şi mă rog ca liderii lumii să fie uniţi în lupta împotriva rasismului, antisemitismului şi extremismului şi în lupta pentru apărarea democraţiei şi valorilor democratice”, a declarat liderul israelian.
Reuters notează că prezenţa liderilor străini la Ierusalim ar putea să îi îmbunătăţească semnificativ imaginea premierului israelian, Benjamin Netanyahu, în contextul alegerilor programate a avea loc pe 2 martie.
Şase milioane de evrei au fost ucişi de către forţele naziste şi aliaţii acestora în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dintre care peste un milion în lagărul de concentrare de la Auschwitz-Birkenau din Polonia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe