- Home
- Externe
- ABUJA, (17.08.2015, 08:00)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liderul Boko Haram, Abubakar Shekau, neagă că ar fi fost ucis sau înlocuit de la conducerea grupării
Liderul Boko Haram, Abubakar Shekau, a dezminţit informaţiile potrivit cărora ar fi fost ucis sau înlocuit de la conducerea grupării islamiste nigeriene, într-un mesaj audio difuzat duminică, relatează AFP în pagina electronică.
Urmărește
322 afișări
Abubakar Shekau (Imagine: AFP / Mediafax Foto)
"Sunt încă în viaţă, nu am murit. Şi nu voi muri înainte să-mi sosească timpul, cu voia lui Allah", afirmă Abubakar Shekau într-un mesaj de opt minute difuzat pe reţelele de socializare.
Preşedintele Ciadului, Idriss Deby, anunţase săptămâna trecută că gruparea islamistă nigeriană Boko Haram, afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic, are un nou lider.
Deby nu a precizat ce s-a întâmplat cu liderul grupării, Abubakar Shekau, afirmând doar că acesta a fost înlocuit de Mahamat Daoud, un personaj necunoscut până în prezent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Shekau nu a mai apărut în ultimele înregistrări video ale grupării teroriste, ceea ce a generat speculaţii conform cărora a fost ucis.
Deby, ale cărui trupe sunt implicate în lupta contra grupării Boko Haram, precizase că Daoud este deschis dialogului.
Abubakar Shekau a preluat conducerea grupării după ce fondatorul acesteia, Muhammad Yusuf, a murit în custodia poliţiei nigeriene, în iulie 2009. Sub conducerea sa, gruparea islamistă a devenit mai radicală şi a comis mai multe crime.
Gruparea islamistă Boko Haram, al cărei nume înseamnă "Educaţia occidentală este interzisă", a fost înfiinţată în 2002 şi iniţial s-a concentrat pe combaterea educaţiei în stil occidental.
Organizaţia a lansat operaţiuni militare în 2009, iar de atunci a ucis mii de persoane, în special în nord-estul Nigeriei, şi a răpit sute de oameni. Boko Haram a devenit cunoscută pe plan internaţional odată cu răpirea a 200 de eleve din Chibok, în aprilie 2014.
După afilierea la organizaţia teroristă Stat Islamic, gruparea Boko Haram şi-a schimbat denumirea în "Provincia vest-africană". Militanţii Boko Haram au ocupat o suprafaţă importantă din nord-estul Nigeriei, unde au proclamat un califat, dar forţele regionale au recucerit mare parte a teritoriului anul acesta.
Citeşte şi: SUA denunţă, într-un raport, "atrocităţile" comise de grupările Stat Islamic, Al-Qaida şi Boko Haram
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe