Liderul controversat al Venezuelei a mutat Crăciunul pe 1 octombrie

  • Nicolas Maduro, liderul controversat al Venezuelei, a anunţat că Crăciunul va începe oficial pe 1 octombrie în ţara sa.
  • Declaraţia a fost făcută luni, în cadrul emisiunii sale săptămânale de televiziune.
Urmărește
3247 afișări
Imaginea articolului Liderul controversat al Venezuelei a mutat Crăciunul pe 1 octombrie

Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei

„Septembrie miroase a Crăciun!", a exclamat Maduro.

„În acest an, voi decreta începerea Crăciunului la 1 octombrie. Crăciunul a sosit pentru toată lumea, în pace, bucurie şi securitate!".

Decizia nu este una singulară. În 2022, Maduro a stabilit startul sărbătorilor pe 1 noiembrie, iar în 2021, în plină pandemie de Covid-19, Crăciunul a început oficial pe 4 octombrie, notează CNN.

Conferinţa episcopală venezueleană a reacţionat prompt, criticând decizia. „Crăciunul începe pe 25 decembrie", au subliniat reprezentanţii Bisericii, avertizând că sărbătoarea „nu trebuie să fie folosită în scopuri politice sau propagandistice".

Anunţul vine într-un context politic tensionat. Recent, Venezuela a organizat alegeri prezidenţiale, în urma cărora Maduro şi-a asigurat un al treilea mandat. Rezultatul a fost contestat atât în ţară, cât şi pe plan internaţional.

Opoziţia, condusă de Edmundo Gonzalez, susţine că alegerile au fost fraudate. Ei au publicat online fişe de numărare a voturilor care, potrivit unor experţi, ar indica o înfrângere a lui Maduro.

Ca răspuns, autorităţile venezuelene au emis un mandat de arestare pe numele lui Gonzalez, acuzându-l de „infracţiuni asociate terorismului".

Protestele stradale au fost reprimate dur. Aproximativ 2.400 de persoane au fost arestate, iar Maduro a ordonat deschiderea a două noi închisori pentru a găzdui manifestanţii reţinuţi.

În paralel, SUA şi alte ţări vecine cer Venezuelei să prezinte date detaliate privind votul pentru a verifica rezultatul alegerilor. În plus, autorităţile americane au confiscat recent un avion folosit de Maduro pentru deplasări internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici