- Home
- Externe
- LOS CABOS, MEXIC, (19.06.2012, 11:42)
- Valentin Vidu - Mediafax ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Limbajul corporal la întâlnirea dintre Obama şi Putin. De ce s-a uitat la podea preşedintele rus şi de ce a strâns din ochi cel american
Întâlnirea preşedinţilor rus Vladimir Putin şi american Barack Obama luni, în cadrul summitului G20 de la Los Cabos (Mexic), a făcut deliciul amatorilor de interpretări ale limbajului corporal, obligând Casa Albă să facă precizări cu privire la atmosfera discuţiilor.
Urmărește
12433 afișări
Limbajul corporal la întâlnirea dintre Obama şi Putin. De ce s-a uitat la podea preşedintele rus şi de ce a strâns din ochi cel american (Imagine: Mediafax foto/AFP)
Atunci când Putin a studiat cu atenţie podeaua, oare vrea să îşi exprime dezacordul faţă de presiunile lui Obama în legătură cu situaţia din Siria?
Atunci când Obama a strâns din ochi, oare acest lucru însemna că adjectivul "serioase" utilizat de către Putin pentru a califica discuţiile lor era, de fapt, un eufemism pentru a descrie o întâlnire mult mai animată?
Iar acel mic zâmbet al lui Putin, în momentul când l-a invitat pe Obama la Moscova, era, oare, un indiciu al unei destinderi a relaţiilor între cei doi?
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
Jurnaliştii care au urmărit întâlnirea se aşteptau la o atmosferă glacială, contrastând cu prânzul lui Obama împreună cu predecesorul lui Putin, Dmitri Medvedev.
În timp ce Obama şi Medvedev se adresau unul altuia pe numele mici, la Los Cabos Obama şi Putin au utilizat expresia "domnule preşedinte".
Aşezaţi unul lângă altul pe scaune de ratan, ei au fost mai degrabă tensionaţi în cursul tradiţionalei şedinţe foto de la începutul întâlnirii.
La finalul întrevederii, cei doi au făcut scurte declaraţii de presă. Putin, cu o faţă inexpresivă, a vorbit singur timp de două minute şi jumătate, pe tonul său obişnuit, de fost agent KGB care se străduieşte să renunţe la jocuri de glezne diplomatice.
Obama, cunoscut pentru emfaza sa, a vorbit, ulterior, pe un ton egal, rezumând aceste discuţii pe care le-a calificat "deschise". Intervenţia sa a fost de patru ori mai lungă decât cea a omologului său rus.
În timp ce preşedintele american evoca situaţia din Siria, Putin, cu o mină enigmatică, şi-a muşcat buzele.
Iar după ce jurnaliştii au fost îndepărtaţi, cei doi se uitau drept în faţă, fără să spună un cuvânt.
Delegaţia americană a fost nevoită, ulterior, să depună eforturi pentru a răspunde întrebărilor presei despre lipsa de "alchimie" dintre cei doi.
"Nu este pentru prima dată când are loc un «război al gesturilor» cu ruşii", a exclamat Ben Rhodes, un oficial din cadrul Consiliului Securităţii Naţionale americane.
El se referea la o întâlnire cu Medvedev, anul trecut, în Franţa, care a determinat Casa Albă să dezmintă existenţa vreunor fricţiuni cu Moscova.
Ambasadorul Statelor Unite la Moscova Mike McFaul le-a recomandat jurnaliştilor să studieze gesturile obişnuite ale lui Putin, care reflectă în general personalitatea sa dură.
"Este stilul lui. Vă încurajez să nu judecaţi calitatea unei relaţii după felul în care cineva se aşează", a declarat el.
În fapt, au dat asigurări oficialii americani, discuţiile lor au durat două ore deoarece cei doi au vrut să intre în detalii, să îşi prezinte în mod clar şi detaliat atât divergenţele, cât şi punctele de acord.
Dacă Putin ar fi vrut să îşi arate decepţia după întâlnire, ar fi făcut acest lucru fără menajamente, a remarcat Rhodes. "Când crede că reuniunea este proastă, spune clar acest lucru", a declarat consilierul.
În schimb, delegaţia rusă s-a arătat mulţumită de această întâlnire. Tonul discuţiilor dintre Obama şi Putin nu a fost "dur", ci "constructiv şi deschis", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe