Linie telefonică şi un site în ajutorul victimelor sclaviei moderne din Marea Britanie - FOTO

Ministerul britanic de Interne a lansat, printr-o campanie publicitară naţională de televiziune, o linie telefonică şi un site care permit denunţarea de către public şi victime - inclusiv români - unor cazuri de sclavie modernă, anunţă Press Association.

Urmărește
411 afișări
Imaginea articolului Linie telefonică şi un site în ajutorul victimelor sclaviei moderne din Marea Britanie - FOTO

Linie telefonică şi un site în ajutorul victimelor sclaviei moderne din Marea Britanie

Linia verde (0800 0121 700) la care victimele pot solicita ajutor telefonic şi site-ul au fost lansate cu ajutorul asociaţiei de caritate pentru copii Societatea naţională pentru prevenirea cruzimii faţă de copii (NSPCC), scrie Daily Mail în pagina electronică.

În total, 1.746 de cazuri de sclavie modernă au fost înregistrate oficial în Marea Britanie în 2013, cu 50% mai multe decât în anul precedent, potrivit unor statistici de la National Referral Mechanism, organismul oficial care identifică victimele traficurilor.

Lansarea are loc în contextul în care ministrul de Interne Theresa May şi-a exprimat speranţa că legea privind sclavia modernă va fi adoptată de Parlament.

Spotul publicitar de 30 de secunde, care a fost postat şi pe canalul YouTube al Ministerului britanic de Interne, prezintă scene de sclavie domestică, muncă forţată şi prostituţie, după care o voce spune "Sclavia este mai aproape decât crezi. Ajută la eliberarea Regatului Unit de sclavia modernă".

Site-ul - modernslavery.co.uk - relevă că 90 de victime descoperite în Marea Britanie în 2013 au fost cetăţeni britanici, iar restul provin din ţări ca România, Albania, Nigeria şi Vietnam.

"Nu există o victimă tipică a sclaviei - victimele pot fi bărbaţi, femei şi copii de toate vârstele şi din toate categoriile de populaţie. Însă incidenţa este mai mare în rândul celor mai vulnerabili, minorităţilor sau grupurilor excluse social", se poate citi pe site.

"Pot exista victime care au fost aduse din străinătate şi persoane vulnerabile din Marea Britanie, forţate să muncească ilegal, împotriva voinţei lor, în numeroase ramuri ale industriei, în bordeluri, în ferme de canabis, saloane de înfrumuseţare şi ferme", se mai precizează pe site.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici