LinkedIn, amendat de UE cu 310 milioane de euro pentru încălcarea securităţii

Platforma de social media profesională LinkedIn, deţinută de gigantul american Microsoft, a fost amendată joi de UE cu 310 milioane de euro pentru că a încălcat Regulamentul general european privind protecţia datelor (GDPR) cu privire la publicitatea direcţionată, potrivit AFP.

Urmărește
93 afișări
Imaginea articolului LinkedIn, amendat de UE cu 310 milioane de euro pentru încălcarea securităţii

LinkedIn, amendat de UE cu 310 milioane de euro pentru încălcarea securităţii

Comisia irlandeză pentru protecţia datelor (DPC), care acţionează în numele Uniunii Europene în urma unei plângeri depuse în 2018 de asociaţia franceză La Quadrature du Net, a considerat în special că „consimţământul obţinut de LinkedIn” de la utilizatori pentru utilizarea datelor lor „nu a fost dat în mod liber”.

Dincolo de amendă, prima în UE pentru LinkedIn, CPD îi cere reţelei de socializare „să modifice prelucrarea (datelor) în conformitate” cu GDPR. Decizia completă a comisiei va fi publicată ulterior.

Analiza comportamentală şi publicitatea direcţionată se referă la utilizarea informaţiilor furnizate, deduse sau observate despre un utilizator pentru a-i oferi acestuia reclame personalizate. În 2018, asociaţia pentru protecţia utilizatorilor La Quadrature du Net a iniţiat cinci acţiuni colective împotriva LinkedIn (Microsoft), precum şi Google, Apple, Facebook şi Amazon, acuzându-le că exploatează ilegal datele personale ale utilizatorilor lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici