Lipsurile Kievului sunt din ce în ce mai vizibile. Apărarea antiaeriană ucraineană este copleşită de atacurile Rusiei

  • Apărarea aeriană a Ucrainei este copleşită de valurile concentrate de bombardamente ruseşti care vizează centralele sale electrice, a recunoscut un consilier prezidenţial de rang înalt.
  • ,,Sistemul este suprasolicitat", a declarat Mykhailo Podolyak într-un interviu.
Urmărește
560 afișări
Imaginea articolului Lipsurile Kievului sunt din ce în ce mai vizibile. Apărarea antiaeriană ucraineană este copleşită de atacurile Rusiei

Lipsurile Kievului sunt din ce în ce mai vizibile. Apărarea antiaeriană ucraineană este copleşită de atacurile Rusiei

Apărarea aeriană a Ucrainei este copleşită de bombardamentele intensificate în ultima perioadă de către armata rusă, a declarat  Mykhailo Podolyak, un consilier prezidenţial de rang înalt. Afirmaţia a fost făcută în contextul în care o întreagă uzină a fost distrusă joi.

Consilierul ucrainean a declarat că Moscova a adoptat noi tactici de atacare a centralelor electrice cu până la ,,10 sau 12 rachete deodată", ocolind scuturile Patriot şi alte scuturi antirachetă deja întinse.

,,Sistemul este suprasolicitat", a declarat Podolyak într-un interviu, potrivit publicaţiei The Guardian. ,,Acum trebuie să vedem dacă putem menţine sistemul în funcţiune, dacă avem nevoie de mai multe sisteme de apărare antiaeriană, în special împotriva rachetelor balistice anti-ultrasunete, şi dacă putem reface instalaţiile distruse", a adăugat acesta.

Joi, Trypilska, o centrală pe bază de cărbune şi gaz, situată la sud de Kiev, a fost distrusă în urma unui bombardament rusesc, provocând un incendiu în sala turbinelor, potrivit operatorului său, Centrenergo. În urma atacului, reprezentanţii companiei energetice au anunţat că niciun personal nu a fost ucis, însă centrala şi-a pierdut capacitatea de producţie în totalitate. ,,Amploarea distrugerilor este terifiantă", a declarat preşedintele acesteia, Andriy Gota, scrie The Guardian.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că Ucraina are nevoie de 25 de sisteme de apărare antirachetă Patriot pentru a apăra întreaga ţară, relevă sursa citată.

În ultima perioadă, Ucraina se confruntă cu lipsuri din ce în ce mai mari în privinţa stocurilor de arme şi muniţie, pe măsură ce ajutorul american de 60 de miliarde de dolari nu a fost încă votat şi întârzie să fie acordat.

În cadrul mai multor evenimente, atât preşedintele ucrainean, cât şi ministrul de externe, Dmitro Kuleba, au cerut sprijinul aliaţilor occidentali pentru continuarea furnizării de echipamente, pentru a respinge atacurile ruseşti.

Într-un interviu acordat publicaţiei POLITICO la sfârşitul lunii martie, Dmitro Kuleba a cerut Occidentului să furnizeze sisteme de apărare antiaeriană Patriot, în condiţiile în care atacurile ruseşti s-au intensificat în ultima perioadă. ,,Daţi-ne nenorocitele de Patriots. Dacă am avea suficiente sisteme de apărare aeriană, şi anume Patriots, am putea să protejăm nu doar vieţile oamenilor noştri, ci şi economia noastră în faţa distrugerii”, a fost apelul ministrului ucrainean în cadrul interviului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici