Lockdown-ul a făcut din Londra paradisul şobolanilor. O pereche poate produce aproximativ 1.250 de exemplare pe an

British Pest Control Association (BPCA), care reprezintă 700 de companii de deratizare, a raportat o creştere cu 51% a activităţii rozătoarelor în timpul primului blocaj, în primăvara anului 2020, şi o creştere de 78% în noiembrie, după un al doile blocaj, relatează CNN.

Urmărește
1153 afișări
Imaginea articolului Lockdown-ul a făcut din Londra paradisul şobolanilor. O pereche poate produce aproximativ 1.250 de exemplare pe an

Lockdown-ul a făcut din Londra paradisul şobolanilor. O pereche poate produce aproximativ 1.250 de exemplare pe an

Asociaţia nu a calculat valorile pentru acest an, dar au spune că acestea sunt mai mari, ridicând o problemă de sănătate publică de care mulţi proprietari se ocupă singuri.

„Şobolanii sunt nişte maşini de supravieţuire; oriunde au acces facil la resturi alimentare, vor reveni în continuare", spune Michael Coates, specialist în deratizare.

În condiţiile în care multe restaurante şi clădiri de birouri din centrul Londrei rămân goale, şobolanii sunt obligaţi să migreze în zonele rezidenţiale în căutare de hrană. Acolo, familiile petrec mai mult timp şi mănâncă acasă, ceea ce a dus la o creştere a cantităţii de deşeuri, aducând şobolanii în suburbii. Rozătoarele au mai fost atrase şi de mâncarea lăsată pentru păsări pe timpul iernii. „Am avut un caz al unei doamne bătrâne care obişnuia să hrănească păsările”, spune Coates pentru CNN. „Până când ne-a sunat, erau probabil 10 până la 15 şobolani care se cuibăriseră în straturile cu flori”, adaugă el.

Paul Claydon, un alt exterminator, spune că în mod normal primeşte aproximativ 10 apeluri pentru rozătoare pe săptămână, dar în timpul blocajului au fost „cu uşurinţă cu 20 mai multe”.

„S-ar putea să vedem şobolani acum acolo unde nu am face-o în mod normal, deoarece sunt atât de disperaţi”, spune Natalie Bungay, de la BPCA. „Şobolanii pot să roadă substanţe foarte dure, cum ar fi metalele moi şi cărămida”.

Nimeni nu ştie cu adevărat câţi şobolani există în Londra, deşi unele anchete în rândul exterminatorilor susţin că numărul ar putea ajunge la 20 de milioane. Probabil că sunt mai mulţi decât cei nouă milioane de locuitori umani ai oraşului, a căror creştere a populaţiei încetineşte, potrivit Biroului de Statistică Naţională.

Şobolanii, între timp, se pot înmulţi rapid. Cercetările efectuate de firma de control al dăunătorilor Rentokil au afirmat că o pereche de şobolani reproducători poate duce la naşterea a aproximativ 1.250 de exemplare într-un an.

Şi dimensiunea şobolanilor creşte. Claydon susţine că nu este neobişnuit pentru el să prindă un şobolan care măsoară până la 40 de centimetri în aceste zile. Mulţi, spune el, necesită capcane mai puternice şi mai multă otravă pentru a fi ucişi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici