Lovitură dublă pentru BMW: Rechemare masivă în service şi previziuni sumbre

  • BMW se confruntă cu o criză pe două fronturi.
  • Constructorul a anunţat marţi o rechemare în service a aproximativ 1,5 milioane de vehicule din cauza unor probleme la sistemul de frânare.
  • Decizia este urmată de o reducere a perspectivelor financiare pentru anul în curs.
Urmărește
2450 afișări
Imaginea articolului Lovitură dublă pentru BMW: Rechemare masivă în service şi previziuni sumbre

Lovitură dublă pentru BMW: Rechemare masivă în service şi previziuni sumbre

BMW a anunţat marţi că va rechema în service aproximativ 1,5 milioane de vehicule din cauza unor probleme la frâne, notează AFP. Sistemul de frânare la originea problemelor a fost furnizat de Continental, a declarat pentru AFP o sursă apropiată problemei.

Retragerea va avea un „efect negativ asupra vânzărilor la nivel mondial în a doua jumătate a anului”, a declarat grupul, care include şi mărcile Rolls-Royce şi Mini.

Situaţia este agravată de factori externi precum cererea slabă din China, în ciuda stimulentelor guvernamentale oferite în această piaţă. De asemenea, BMW se confruntă cu costuri de producţie în continuă creştere, ceea ce pune presiune suplimentară pe profitabilitatea companiei.

În 2023, livrările de vehicule BMW, Rolls-Royce şi Mini s-au ridicat la 2,56 milioane.

De asemenea, producătorul auto şi-a redus previziunile. Marja de profitabilitate estimată a fost revizuită în jos, de la 8-10% la doar 6-7%.

Veştile negative au avut un impact imediat pe piaţa de capital. Acţiunile BMW au înregistrat o scădere abruptă de 9% la Bursa din Frankfurt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici