Lovitură pentru planul Giorgiei Meloni: Tribunalul din Roma consideră ilegală detenţia migranţilor în Albania

  • Unitatea de imigrare a Tribunalului din Roma a decis vineri că migranţii trimişi de Italia în Albania nu pot fi reţinuţi.
  • Întrucât migranţii nu pot fi eliberaţi în temeiul acordului dintre cele două ţări, ei vor fi, cel mai probabil, returnaţi în Italia.
Urmărește
140 afișări
Imaginea articolului Lovitură pentru planul Giorgiei Meloni: Tribunalul din Roma consideră ilegală detenţia migranţilor în Albania

Prima navă cu migranţi, ajunsă în Albania. Sursa foto: Hepta

Planul controversat al prim-ministrului italian Giorgia Meloni, acela de a trimite în Albania solicitanţii de azil salvaţi din Marea Mediterană, a suferit un eşec serios după ce un tribunal pentru imigraţie din Roma a respins detenţia primului grup de migranţi, potrivit Financial Times (FT).

În aceste condiţii, migranţii vor fi returnaţi în Italia, întrucât ei nu pot fi eliberaţi în Albania în baza acordului dintre cele două ţări.

În verdictul său, secţia de imigraţie a tribunalului din Roma a decis că 12 bărbaţi migranţi reţinuţi în Albania - care provin iniţial din Bangladesh şi Egipt - „au dreptul de a fi duşi în Italia” din cauza „imposibilităţii de a recunoaşte statele de origine ale persoanelor reţinute drept «ţări sigure»”, scrie FT.

Meloni şi-a exprimat consternarea faţă de hotărâre, dar a insistat că ar fi doar un regres temporar.

„Italienii mi-au cerut să opresc imigraţia ilegală şi voi face tot posibilul”, a afirmat premierul italian în timpul unei vizite oficiale în Liban.

Italia a cheltuit până în prezent cel puţin 60 de milioane de euro pentru a construi şi a dota centrele din Albania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici