„Lucrurile se vor înrăutăţi pentru noi”: Forţele ucrainene se tem de un eventual armistiţiu cu Rusia. Care este motivul

  • Forţele ucrainene, obosite şi într-un număr mai mic, se tem de o eventuală încetare a focului cu Rusia.
  • Multe întrebări-cheie se află pe buzele soldaţilor ucraineni, însă varianta armistiţiului stârneşte puţine speranţe în estul ţării.
Urmărește
2364 afișări
Imaginea articolului „Lucrurile se vor înrăutăţi pentru noi”: Forţele ucrainene se tem de un eventual armistiţiu cu Rusia. Care este motivul

Sursa foto: Anadolu / Hepta

Volodimir Sablyn este comandant de batalion în cadrul celei de-a 66-a brigăzi mecanizate şi a povestit, pentru CNN, că ideea unei încetări a focului nu este benefică pentru Ucraina.

„Dacă există o încetare a focului acum, lucrurile se vor înrăutăţi pentru noi”, a declarat Sablyn pentru CNN. „Pentru că inamicul se va reface, va forma noi unităţi militare, se va regrupa şi va ataca din nou”.

Sablyn s-a înrolat în armată în februarie 2015, atunci când separatiştii ruşi au cucerit oraşul Debaltseve din Doneţk chiar dacă a exista un acord de armistiţiu. Acum, pe frontul de est, armistiţiile nu au făcut decât să acopere avansurile militare ruseşti şi sunt dovada vie a nevoii urgente de prudenţă la masa negocierilor.

Prezenţa trupelor NATO pe linia frontului este adevărata speranţă

Speranţa este o monedă cheie aici, iar o faţetă a acesteia este ideea ca trupele europene sau NATO să ofere garanţii de securitate Kievului prin prezenţa lor specifică în zonele de pe linia frontului.

„Dacă NATO ar putea trimite trupe în Ucraina, aceasta ar fi o garanţie a securităţii în Ucraina. Pentru că Rusia - oricât de mult ar spune că nu se teme de nimeni - se teme de America, se teme de NATO ca întreg”, a declarat Sablyn pentru sursa citată.

Recent, un oficial european din domeniul apărării a declarat pentru CNN că există „discuţii active” cu privire la o asistenţă similară. O încetare a focului, urmată de menţinerea unei zone demilitarizate de către membrii europeni ai NATO, este un principiu-cheie al unui plan de pace prezentat de noul emisar al preşedintelui american Donald Trump pentru Ucraina, generalul Keith Kellogg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici