- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lui Putin îi e frică mai mult de UE decât de NATO
- Rusia a susţinut financiar partidele eurosceptice din ţările membre ale UE.
- Aderarea Ucrainei în UE ar putea da o lovitură fatală preşedintelui rus Vladimir Putin.
- Pe modelul Ucrainei, ruşii ar putea vedea beneficiile unui viitor alternativ Kremlinului.
Lui Putin îi e frică mai mult de UE decât de NATO
UE, nu NATO, este cea care reprezintă adevărata ameninţare existenţială pentru Kremlin, se arată într-o analiză Foreign Policy. Aderarea şi integrarea Ucrainei în UE ar putea da o lovitură fatală preşedintelui rus Vladimir Putin şi regimului său, transformând Ucraina în ceea ce Rusia se teme cel mai mult: o alternativă politică, economică şi socioculturală la Rusia însăşi.
Deşi popularitatea lui Putin în rândul ruşilor rămâne ridicată, Kremlinul ar putea foarte bine să se îngrijoreze că cetăţenii ruşi ar putea începe să vadă beneficiile apartenenţei la UE peste graniţă şi să dorească un viitor alternativ pentru ţara lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Tocmai din această cauză, Rusia a făcut eforturi notabile pentru susţinerea partidelor eurosceptice de extremă dreapta, care acum reprezintă aproape un sfert din cameră şi sunt gata să exercite o influenţă puternică asupra traiectoriei politice viitoare a Uniunii Europene, inclusiv prin încercarea de a anula diferite aspecte ale integrării şi prin opoziţia faţă de extinderea ulterioară a blocului.
Văzut de la Moscova, acest rezultat va fi cu siguranţă un motiv de sărbătoare. În cadrul eforturilor Rusiei de a interveni în alegerile europarlamentare, Moscova a plătit politicieni de extremă dreapta din UE pentru a repeta papagaliceşte punctele de discuţie ale Kremlinului şi a lansat campanii masive de dezinformare online şi atacuri cibernetice asupra site-urilor web cheie, mai arată sursa citată.
În plus, cu Ungaria deţinând acum preşedinţia rotativă a UE, Moscova face tot ce poate pentru a-l ajuta pe premierul maghiar prietenos cu Rusia, Viktor Orban, să submineze o poziţie unificată a UE cu privire la războiul Rusiei în Ucraina.
Putin nu are niciun motiv să se teamă de o agresiune militară externă, având un arsenal nuclear considerabil, iar retorica cu ameninţarea NATO este doar pentru publicul intern să justifice invadarea Ucrainei şi pierderile mari suferite de Rusia. În schimb, liderul rus ştie foarte bine că dacă regimul lui va fi schimbat, acest lucru se va produce cel mai probabil printr-o mişcare internă, la fel ca în urmă cu peste 30 de ani când s-a destrămat Uniunea Sovietică.
De altfel, este o procedură standard la regimurile totalitare să inventeze sau exagereze o ameninţare externă pentru a justifica presiunea şi restricţiile asupra propriului popor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO