- Home
- Externe
- MINSK, (09.10.2014, 18:08)
- Luminiţa Bogdan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lukaşenko avertizează că modificarea graniţelor în Europa ar putea duce la dispariţia Rusiei
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a avertizat în legătură cu pericolul modificării frontierelor în Europa în baza unor revendicări istorice şi a atras atenţia că Rusia ar putea dispărea dacă sunt aduse în discuţie graniţele Imperiului Mongol, relatează RFE/RL, în pagina electronică.
Urmărește
623 afișări
Alexander Lukaşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Într-un interviu pentru postul online de televiziune kazah 16/12, Aleksandr Lukaşenko a condamnat intenţia Rusiei de a modifica frontierele internaţionale în Europa.
Lukaşenko a avertizat că, odată început, procesul de modificare a frontierelor în baza unor revendicări istorice nu se va încheia şi, la rândul său, Rusia ar putea dispărea dacă s-ar aduce în discuţie refacerea graniţelor Imperiului Mongol. "În acest caz, ar trebui să fie cedat Mongoliei şi Kazahstanului şi altor state practic tot teritoriul Rusiei, Europa de Vest şi Europa de Est, cu excepţia Belarusului", a explicat Lukaşenko. "În aceste condiţii, de ce să revenim la ce a fost în trecut? Nu putem modifica din nou frontierele", a subliniat liderul de la Minsk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
El a adăugat că frontierele actuale ale Europei sunt întărite de numeroase acorduri internaţionale, care nu pot fi ignorate şi nu pot fi anulate.
Deşi Lukaşenko se referea în special la conflictul din estul Ucrainei, afirmaţiile sale sunt valabile şi în cazul republicilor separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud, recunoscute de Rusia, precum şi în cazul susţinerii acordate de Moscova regiunii separatiste moldovene Transnistria.
Poziţia preşedintelui Aleksandr Lukaşenko şi referirea la Kazahstan este surprinzătoare în condiţiile în care Belarusul şi Kazahstanul susţin proiectul Uniunii Economice Eurasiatice, aflat în centrul politicii externe a preşedintelui rus Vladimir Putin. Intervenţia Rusiei în Ucraina a provocat însă îngrijorarea fostelor republici sovietice, inclusiv a celor doi aliaţi apropiaţi - Belarus şi Kazahstan.
Preşedintele Vladimir Putin a provocat îngrijoare la Astana, după ce a afirmat, în august, despre Kazahstan că a fost "creat pe un teritoriu care nu a avut niciodată un stat".
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe