Lupta contra migraţiei ilegale: Germania începe de astăzi controalele la toate graniţele sale terestre

  • Germania a început luni, 16 septembrie, controlul paşapoartelor la toate frontierele sale terestre pentru a reduce migraţia ilegală.
  • Măsura se aplică tuturor călătorilor.
Urmărește
469 afișări
Imaginea articolului Lupta contra migraţiei ilegale: Germania începe de astăzi controalele la toate graniţele sale terestre

Lupta contra migraţiei ilegale: Germania începe de astăzi controalele la toate graniţele sale terestre

Poliţia germană va monitoriza toate frontierele terestre ale ţării începând de luni, în încercarea de a reduce migraţia ilegală, scrie Deutsche Welle (DW).

Până la intrarea în vigoare a noii măsuri, doar călătorii care intrau în ţară pe la frontierele terestre estice şi sudice erau vizaţi controlului. De astăzi, pentru cel puţin şase luni, vor fi monitorizate şi frontierele nordice şi vestice, fiind vizate punctele de trecere a frontierei cu Danemarca, Olanda, Belgia, Luxemburg şi Franţa.

Ministrul german de interne, Nancy Faeser a motivat decizia Berlinului invocând un sistem de azil supraîncărcat şi un număr mare de migranţi ilegali care ajung în ţară.

În mod normal, introducerea unor astfel de controale la frontierele interne din Spaţiul Schengen trebuie să întrunească o serie de condiţii. Cu toate acestea, statele membre sunt singurele care decid dacă aceste condiţii au fost îndeplinite, iar apoi sunt obligate doar să notifice Comisia Europeană.

Controale aleatorii pe autostrăzi

Ministrul de Interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann, a afirmat pentru DW că între sudul Germaniei şi Austria, de exemplu, controalele vor fi limitate vizual şi aleatoriu pe autostrăzi. Aceasta înseamnă că nu toţi călătorii trebuie să îşi prezinte paşapoartele.

În plus, controalele pe drumurile principale sunt, de asemenea, posibile, a declarat Hermann, dar nu vor fi non-stop.

Potrivit poliţiei germane, între ianuarie şi iulie 2024, 34 000 de persoane au încercat să intre în Germania. Anul trecut, 127 000 de persoane care doreau să intre în Germania fără permisiune au fost reţinute la frontieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici