- Home
- Externe
- AUSTRALIA, (23.03.2016, 06:00)
- Alin Motogna
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Luptătorii ISIS folosesc droguri pentru a-şi spori capacitatea fizică
Profesorul australian Nicolas Rasmusen, de la Universitatea din New South Wales, a analizat comportamentul luptătorilor din cadrul grupării teroriste Stat Islamic, ajungând la concluzia că aceştia folosesc un drog special, denumit Captagon, pentru a avea o rezistenţă fizică sporită, scrie Descoperă.
Urmărește
10592 afișări
Luptătorii ISIS folosesc droguri pentru a-şi spori capacitatea fizică
Substanţa halucinogenă este compusă din molecule de fenetilină şi amfetamină şi nu se activează instantaneu în organismul uman, efectele acesteia declanşându-se abia în momentul în care moleculele de teofilină şi amfetamină încep să se dezbine.
Teofilina are o structură similară cafeinei, amplificând activitatea sistemului respirator, motiv pentru care este folosită în tratarea persoanelor care suferă de astm. Pe de altă parte, rolul amfetaminei în drogul Captagon este de a accelera producerea de adrenalină la nivelul corpului uman. Astfel, ingerarea moleculelor de amfetamină produce senzaţia de plăcere şi reduce nevoia de a dormi şi a mânca.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
-
The Guardian: Cum plănuieşte Donald Trump să conteste alegerile prezidenţiale din SUA dacă le va pierde
Captagonul, cunoscut sub denumirea ştiinţifică de fenetilină, face parte din categoria amfetaminelor inferioare. În anii '60, substanţa a fost folosită în SUA pentru tratarea copiilor cu deficit de atenţie. Rezultatele tratamentelor au fost mai mult decât încurajatoare, deoarece nu existau efecte adverse, precum în cazul celorlalte tratamente.
Deşi a fost utilizat cu precădere în medicina americană, Captagonul a ajuns să fie consumat, în mod abuziv, în ţările din Orientul Mijlociu. Au apărut, astfel, persoane dependente, având simptome precum creşterea accelerată a presiunii arteriale, un ritm crescut de activitate a inimii şi o stare generală de hiperactivitate.
Toate aceste efecte sunt similare cu cele produse de consumul de cafeină. Ca în cazul acesteia, amfetamina nu dăunează organismului, decât dacă este consumată în cantităţi mari. Astfel, persoanele care ingerează în exces amfetamină prezintă riscuri ridicate de a se îmbolnăvi de boli cardiovasculare.
Cel mai important efect pe care îl produce Captagonul este inhibarea senzaţiei de durere. În acest sens, mass-media a vehiculat informaţia conform căreia luptătorii ISIS folosesc această substanţă pentru a-şi spori activitatea fizică, relatează Descoperă.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe