Lupte grele în jurul oraşului Ceasiv Iar. Ucrainenii susţin că ruşii lansează atacuri în valuri

  • Ucrainenii susţin că se dau lupte grele în jurul oraşului Ceasiv Iar aflat pe prima linie a frontului.
  • Localitatea din estul Ucrainei este atacată din luna februarie, dar în ultima perioadă atacurile ruseşti s-au intensificat, mai spun ucrainenii.
1102 afișări
Imaginea articolului Lupte grele în jurul oraşului Ceasiv Iar. Ucrainenii susţin că ruşii lansează atacuri în valuri

Lupte grele în jurul oraşului Ceasiv Iar. Sursa foto: Mediafax Foto

Ceasiv Iar se află la vest de Bakhmut şi a ajuns în atenţia ruşilor în luna februarie, după ce Aviivka din apropiere a căzut în mâinile armatei Moscovei.

Luptele în jurul oraşului strategic au devenit „extrem de dificile”, potrivit oficialilor unei unităţi militare ucrainene din zonă, citaţi de BBC.

Potrivit Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), capturarea oraşului Ceasiv Iar de către Rusia ar fi „semnificativă din punct de vedere operaţional”. Asta deoarece ar oferi forţelor Moscovei poziţii favorabile din care să lanseze ofensiva împotriva Kostyantynivka şi Druzhkivka, oraşe care formează porţiunea de sud a centurii defensive ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici