Lupte violente între facţiunile cartelului de la Sinaloa. Şcolile din regiune au fost închise

  • Lupte violente se dau în Mexic între două facţiuni ale cartelului de la Sinaloa.
  • Conflictul a izbucnit după ce liderul grupării a fost arestat în SUA.
  • Autorităţile au trimis în zonă numeroşi militari, au închis şcolile şi au suspendat ceremoniile de Ziua Naţională.
Urmărește
1860 afișări
Imaginea articolului Lupte violente între facţiunile cartelului de la Sinaloa. Şcolile din regiune au fost închise

Sursa foto: AP

Luptele au început luni şi de atunci cel puţin 12 persoane au murit. Violenţa a izbucnit după ce traficantul şi liderul fracţiunii Los Mayos, Ismael „El Mayo" Zambada, a fost arestat în SUA, potrivit Sky News.

Liderul cartelului, despre care se crede că are în jur de 75 de ani, ar fi fost răpit de un membru al Los Chapitos, o altă facţiune a cartelului, care l-a dus cu avionul peste graniţă împotriva voinţei sale.

Pe parcursul săptămânii autorităţile din Mexic au fost nevoite să ia măsuri. Au suspendat ceremoniile de Ziua Naţională, au trimis în zonă sute de militari şi au închis şcolile.

Transportul în Culiacan, capitala statului Sinaloa, funcţionează la capacitate redusă, iar cetăţenii se adăpostesc în casele lor, evitând chiar şi deplasările la serviciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici