Macron, despre arestarea lui Durov în Franţa: „Aceasta nu este o decizie politică”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, luni, pe X, că arestarea CEO-ului Telegram, Pavel Durov, nu este „o decizie politică”.

Urmărește
363 afișări
Imaginea articolului Macron, despre arestarea lui Durov în Franţa: „Aceasta nu este o decizie politică”

Macron, despre arestarea lui Durov în Franţa: „Aceasta nu este o decizie politică”

Pavel Durov, fondatorul aplicaţiei de mesagerie Telegram, a fost reţinut în Franţa în cadrul unei anchete judiciare în curs, a confirmat luni preşedintele francez Emmanuel Macron.

Declaraţia poate fi considerată prima confirmare oficială a arestării lui Durov, la aproape două zile de la reţinerea sa pe Aeroportul Le Bourget, în apropiere de Paris.

Macron a declarat pe platforma X că arestarea lui Durov nu are nicio legătură cu eventuale motive politice şi că Franţa apără libertatea de exprimare.

„Arestarea CEO-ului Telegram pe teritoriul francez a avut loc ca parte a unei anchete judiciare în curs. Aceasta nu este în niciun caz o decizie politică. Este treaba judecătorilor să decidă”, a scris Macron, pe X, citat de Reuters.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, Durov este investigat pentru crime cibernetice şi fraude legate de necooperare, în legătură cu infracţiuni cibernetice şi financiare pe Telegram. Durov este, în continuare, reţinut.

Reţinerea lui Durov a stârnit critici din partea lui Elon Musk, proprietarul X, care a afirmat că libertatea de exprimare în Europa „se află sub atac”.

Tensiunile dintre Franţa şi Rusia au crescut în ultimele luni, Rusia fiind acuzată de destabilizare, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, acuzaţii pe care le neagă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici